Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινδυνεύει σήμερα ((Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023) να χάσει τις 1200 μονάδες εδραιώνοντας περισσότερο την καθοδική τάση

Ο ΓΔ κινδυνεύει σήμερα ((Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023) να χάσει τις 1200 μονάδες εδραιώνοντας περισσότερο την καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάχες δίνει σήμερα ο ΓΔ να μην χάσει το ψυχολογικό στήριγμα των 1200 μονάδων και να σημειώσει έτσι νέο χαμηλό 4μήνου. Το πρωί ξεκίνησε ανοδικά με +0,30%, ύστερα στις 1.30 μμ έφτασε να χάνει -1,40% (στις 1189 μονάδες) και τώρα, στις 4.15 μμ) μετά από μια γερή ανοδική αντίδραση ξαναπέφτει στο -0,85%  (στις 1193 μονάδες) με μέτριο αναμενόμενο τζίρο (75 εκατ στο κλείσιμο) και με τους ευρωδείκτες να κινούνται με μικρές μεταβολές κοντά στα χαμηλά εξαμήνου.

Η τάση του ΧΑ είναι καθοδική και αν ο ΓΔ χάσει ακόμα -2,50%, τότε θα σπάσει καθοδικά και το τελευταίο οχυρό των bulls (των αισιοδόξων), την καμπύλη του ΑΚΜΟ200.

Εμείς δεν σκεφτόμαστε για αγορές αν πρώτα ο ΓΔ δεν πλησιάσει ή δεν σπάσει ανοδικά το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών που σε λίγες μέρες θα βρεθεί στις 1260 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ο ΜΥΤΙΛ σήμερα διασπά καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 8 εβδομάδων που σημαίνει σήμα μερικών πωλήσεων για τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές, οπότε εμείς θα πουλήσουμε 340 ΜΥΤΙΛ. Για να μην όμως μειώσουμε υπερβολικά την συνολική μετοχική μας έκθεση (διότι είμαστε μετοχικό κεφάλαιο), θα αγοράσουμε και 180 μετοχές ΟΛΠ.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθοδικό με τα ¾ των μετοχών που παρακολουθούμε να κινούνται αρνητικά ενώ 3 μετοχές, οι ΕΛΤΟΝ , ΕΛΛΑΚΤ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια, τον ΑΛΜΥ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Σήματα μερικών πωλήσεων δίνει σήμερα ο ΜΥΤΙΛ

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου οι, ΟΛΠ με στροφέα τα 22,5 ευρώ, ΙΝΚΑΤ 3,3 και ΠΕΤΡΟ με στροφέα τα 9,2 ευρώ.

Αντίθετα κινδυνεύουν να σπάσουν την στήριξή τους οι ΙΝΤΚΑ με πωλητικό στροφέα τα 1,97 ευρώ, ΕΥΡΩΒ 1,44 και ΟΛΘ 23,5.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ αντίθετα οι, ΠΑΠ,ΠΡΟΦ, ΕΕΕ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΝΤΕΡ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΑΡΑΙΓ, ΣΠΕΗΣ, ΕΛΤΟΝ σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου.

Προσοχή, διανομές διακρίνουμε σε ΑΡΑΙΓ και λιγότερες σε ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Δείτε τις καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων, εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text