Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η πτώση του γ' τριμήνου (-5,4%) δεν ήταν σημείο κόπωσης. Ήταν η προεξόφληση γεγονότων που αναμένονταν.

Η πτώση του γ' τριμήνου (-5,4%) δεν ήταν σημείο κόπωσης. Ήταν η προεξόφληση γεγονότων που αναμένονταν.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αν κάτι μάθαμε κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, είναι ότι, όλοι μας, βιαστήκαμε.

Βιαστήκαμε να πιστέψουμε ότι, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, θα λειτουργούσε ως “πανάκεια” και ότι, οι επενδυτές θα έκαναν ουρά έξω από την πόρτα του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Βιαστήκαμε να πιστέψουμε ότι, η ελληνική οικονομία, θα μπορούσε να ξεφύγει ανοδικά, ανεξάρτητα από το τί γίνεται στο ευρωπαϊκό ή το διεθνές περιβάλλον.

Βιαστήκαμε να πιστέψουμε ότι, η πολύ καλή πορεία των επιχειρήσεων κατά τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχιζόταν, με τους ίδιους ρυθμούς και κατά το 2023.

Βιαστήκαμε να πιστέψουμε ότι, το “ελατήριο” των τιμών των μετοχών, που κρατιόταν “πατημένο” για σχεδόν μία δεκαετία, θα εκτινάσσονταν θεαματικά, χωρίς διακοπή, χωρίς στάση, χωρίς διόρθωση.

 

Όμως, τελικά, αυτά δε γίνονται ούτε με βιασύνση, αλλά ούτε και σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

 

Κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, η αγορά έδειξε δεν έδειξε σημάδια κόπωσης.

Η πτώση, ήταν -σε μεγάλο βαθμό- το αποτέλεσμα της προεξόφλησης, μιας θεαματικής πορείας ανόδου που υποσχέθηκε η επανεκλεγείσα κυβέρνηση και της επενδυτικής αναβάθμισης της χώρας.

Όμως, σε καμία περίπτωση, η ανοδική πορεία δεν έχει βγει από τις ράγες της (εδώ).

Είτε εξετάζουμε την πορεία της αγοράς ανά ημέρα, ή ανά μήνα, ή ανά τρίμηνο (εδώ), διαπιστώνουμε ότι, η αγορά “αντέχει” ικανοποιητικά και η απόδοσή της, εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, ανάμεσα στις αποδόσεις των διεθνών αγορών (εδώ).

 

Μετά τη θεαματική άνοδο της Παρασκευής, η καμπύλη του ΓΔ βρίσκεται στις 1209,34 μονάδες (εδώ), ενώ η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται στις 1249,63 μονάδες. Η μεταξύ τους απόσταση βρίσκεται στο 4,94%. Η απόσταση αυτή είναι αρκετά κρίσιμη.

 

Εκτίμησή μας είναι ότι, η αγορά θα “αντέξει” και ότι τελικά, δεν θα υπάρξει “σήμα εξόδου” από το απόλυτο σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή είναι απλά η εκτίμησή μας. Εάν αυτή αποδειχθεί λανθασμένη, θα αναγκαστούμε να ακολουθήσουμε το σήμα του συστήματός μας.

 

Θα θεωρήσουμε ότι, ο κίνδυνος σχηματισμού σήματος εξόδου, θα έχει απομακρυνθεί σημαντικά, εφ’ όσον ο Γενικός Δείκτης βρεθεί πάνω από τις 1.260 μονάδες, κίνηση που θα πρέπει να συνοδευτεί με αξία συναλλαγών άνω των € 100 εκατομμυρίων.

 

Έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της “αναδόμησης” των στατιστικών μας στοιχείων και αύριο, μετά το κλείσιμο της αγοράς, θα προχωρήσουμε σε μία πρώτη δημοσίευσής τους.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text