Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Μικρή άνοδος κατά 0,14%. Στην παρούσα φάση, κάθε άνοδος είναι σημαντική.

Μικρή άνοδος κατά 0,14%. Στην παρούσα φάση, κάθε άνοδος είναι σημαντική.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πτωτικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά και βρέθηκε  στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας (1157,24 μονάδες), στις 10:40. Ανέκαμψε γρήγορα, βρέθηκε στις 1173 μονάδες, στις 11:16 πμ.

Μετά από 8 φορές που ο Γενικός Δείκτης άλλαξε πρόσημο, τελικά, ο ΓΔ έκλεισε με μικρή άνοδο (+0,14% στις 1170,13 μονάδες, καταγράφοντας υποχώρηση στις δημοπρασίες του κλεισίματος.

 

Μικρή άνοδος, αλλά άνοδος. Θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη συνέχεια. Κάθε άνοδος, είναι θετική και είναι καλοδεχούμενη.

 

Κερδισμένος ήταν ο τραπεζικός δείκτης, με άνοδο 3,44%, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι, αφού, τις μέρες αυτές, η αγορά κινείται χωρίς συνέπεια.

 

Κερδισμένη ήταν και η Optima, η οποία, ενώ έκανε την πρώτη της πράξη στα € 6,90, τελικά έκλεισε (με συναλλαγές 2,5 εκατομμυρίων μετοχών) στα € 7,20, δηλαδή στην τιμή της δημόσιας εγγραφής. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα κάνει στη συνέχεια, όμως, όπως γράφαμε πριν μερικές μέρες, εκτιμούμε ότι, η οικογένεια που στηρίζει την τράπεζα, θα επιδιώξει να έχει μια αξιοπρεπή πορεία, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα.

 

Κερδισμένη και η Αλουμύλ (€ 2,79, με +12,96%), καθώς δημοσιεύθηκε ευρύτερα η είδηση που είχε κυκλοφορήσει από χθες, για την πώληση από έναν servicer, μέρους των δανείων, στην Παγκρήτρια Τράπεζα, χωρίς να γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες (πχ, το μικρό κούρεμα που έγινε, αφού τα δάνεια αγοράστηκαν στο 93% της ονομαστικής τους αξίας, σημαίνει και κούρεμα των υποχρεώσεων της εταιρίας, ή όφελος για την τράπεζα).

Αυτό ήταν που, από το καλοκαίρι γράφαμε ότι θα συμβεί. Αυτό, αλλάζει αρκετά τις δυνατότητες της εταιρίας και θα έχει μακροχρόνια θετική επίδραση στην πορεία της. Λογική ήταν η αντίδραση της αγοράς, με τη σκέψη στην υπερβολική αρνητική αντίδραση των προηγούμενων ημερών.

 

Διατηρούμε τις απόψεις μας για την αγορά. Αντιλαμβανόμαστε ότι, κατά το παρόν διάστημα, η ανησυχία δεν προέρχεται από το εσωτερικό, αλλά από τον τομέα των διεθνών επιτοκίων. Υπάρχει διεθνές πρόβλημα, θα έχει επιδράσεις στις τιμές των μετοχών διεθνώς, αλλά ακόμη δε μπορούμε να γνωρίζουμε την επίδρασή του στην αγορά της Αθήνας. Βεβαίως, η ελληνική αγορά, δε θα μπορούσε να αποφύγει μία πτώση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι έντονα αρνητικό στο εξωτερικό.

Σημειώνουμε ότι, η χθεσινή αποπομπή του προέδρου του αμερικανικού Κογκρέσου, ίσως, κατά τις επόμενες μέρες, δημιουργήσει νέα προβλήματα, αφού ίσως υπάρξουν προβλήματα στη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

Σε πρωινό αναλυτικό άρθρο, εξηγήσαμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στο προσεχές διάστημα και τους λόγους που μας οδηγούν στη συγκεκριμένη απόφαση. Δείτε εδώ.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text