Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών. Σήμα εξόδου από τη βασική παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος”.

Διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών. Σήμα εξόδου από τη βασική παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος”.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Γενικός Δείκτης, υποχώρησε σήμερα κάτω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών, σχηματίζοντας (με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”) σήμα εξόδου από την αγορά, τουλάχιστον σε δύο από τις έξι βασικές του παραλλαγές (τον “απλό ΚΜΟ-200” και την παραλλαγή του “Υ/Χ 20 ημερών).

Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε σήμερα με πτώση -1,4% στις 1154,02  μονάδες και βρέθηκε ελάχιστα κάτω από τον ΚΜΟ-200, ο οποίος σχηματίστηκε στις 1154,66 μονάδες. Δείτε το διάγραμμα εδώ.

Παράλληλα, “σήμα εξόδου” έχει σχηματιστεί (ήδη από την 3/10/2023) στον δείκτη τραπεζών. Δείτε τα σήματα του απόλυτου συστήματος, των βασικών δεικτών, εδώ.

Σήματα εξόδου έχουν σχηματιστεί και στους Dow Jones, DAX, FTSE-100 και Eurostoxx. Δείτε τα σήματα και τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε σχόλιό μας χθες (δείτε εδώ), επιλέγουμε να ακολουθήσουμε την παραλλαγή του “εξομαλυντή 3 ημερών”, με την οποία άλλωστε είχαμε εισέλθει στην αγορά, στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

 

Η κατάσταση στη χρηματιστηριακή αγορά, επιδεινώθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αρχικά, η πτώση είχε ξεκινήσει λόγω της φυσιολογικής ρευστοποίησης που πραγματοποιήθηκαν από μεσοβαχυπρόθεσμους συναλλασσόμενους. Συνεχίστηκε από τις ανησυχίες που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες φυσικές καταστροφές, κάτι που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν την επενδυτική αναβάθμιση. Ήδη, στο σημείο εκείνο, η αγορά είχε δείξει μια σημαντική αδυναμία.
Κατά τις τελευταίες μέρες, τα νέα κύματα πωλήσεων, εκδηλώθηκαν λόγω των ανησυχιών που εκδηλώνονται στις αγορές του εξωτερικού (και ιδίως των ΗΠΑ), από την αύξηση των επιτοκίων, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα ελλείμματα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ θα μπορούσε να περιορίσει τις πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σε μία ύφεση.

Οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανές.

Παράλληλα, η πολιτική κρίση στην οποία δείχνουν να εισέρχονται οι ΗΠΑ, μετά την αποπομπή του προέδρου του Κογκρέσου, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

 

Σήμερα, είχα συζητήσεις με μερικούς συνδρομητές μας (αυτό συμβαίνει πάντα σε κρίσιμες φάσεις της αγοράς) και μου ζήτησαν να προσπαθήσω να εξηγήσω καλύτερα, τη λειτουργία των σημάτων του απόλυτου συστήματος, μέσα από τους καινούργιους πίνακες που δημοσιεύσαμε προ 10ημέρου.

Θα το κάνω αύριο το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα, θέλουμε να αντλήσουμε περισσότερα στοιχεία για το τί συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ και να δημοσιεύσουμε κάποιες απόψεις, επ’ αυτού, επίσης αύριο το πρωί.

 

Οι μέρες είναι δύσκολες και εκτιμώ πως ό,τι γράφουμε, θα πρέπει να γράφεται με ηρεμία, μετά από μελέτη και με καθαρή σκέψη.

Θα τα ξαναπούμε αύριο μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text