Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μεγάλη πτώση, χειρότερη του -2,5%, ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα, Δευτέρα, 9/10/23, τις 1100 μονάδες

Με μεγάλη πτώση, χειρότερη του -2,5%, ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα, Δευτέρα, 9/10/23, τις 1100 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα καταβύθιση σημειώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, να χάνει -2,74%, στις 1105 μονάδες, με αυξημένο τζίρο (100 εκατ χωρίς το πακέτο των 100 εκατ της ΕΥΡΩΒ-ΤΧΣ) και με επίσης πωλητικές πιέσεις στην Ευρώπη (DAX -0,9% πολύ κοντά στα χαμηλά 6μήνου).

Αιτία της μεγάλης σημερινής πτώσης είναι η κρίση στην Μ Ανατολή και οι παρενέργειές της (ύψωση τιμών ενεργείας με συνέπεια πληθωρισμό κόστους που σημαίνει διατήρηση των διεθνών επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα).

Η καθοδική τάση του ΧΑ επιταχύνεται με τον ΓΔ να έχει καταστεί σχεδόν υπερπωλημένος, -12% από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα δεν πουλάμε μετοχές αλλά αντίθετα, θα ψάχνουμε για βραχυχρόνια σημάδια ανοδικής αναστροφής για να αγοράσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καμία μετοχή από τις 60 που παρακολουθούμε δεν φέρει αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ περίπου οι μισές χάνουν περισσότερο του -3%.

Σημειώνουμε τις μετοχές που σήμερα πιέζονται με μεγάλους όγκους (διανομές) αποτελεί γεγονός μάλλον αρνητικό γι αυτές διότι θα πρέπει να είναι λιγότερο πιθανό να υπόκεινται σε «οργασμό πωλήσεων» και πιθανότερο σε «πιέσεις για χαμηλότερα». Μεταξύ άλλων αυτές είναι οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΕΠΣΙΛ, ΕΛΧΑ, ΑΡΑΙΓ, ΑΔΜΗΕ και ΣΕΝΕΡ.

Παράλληλα αρχίζουμε να ψάχνουμε για υποτιμημένες μετοχές κάτω του -25% από το θερινό υψηλό τις οποίες στην κατάλληλη στιγμή θα εξετάσουμε για αγορές και αυτές είναι οι,  ΑΛΜΥ -46%, ΤΕΝΕΡΓΑ -35%, ΣΠΕΗΣ -41%, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΘ -35%, ΑΒΑΞ, -36%, ΑΛΦΑ -32%, ΑΡΑΙΓ -32%, ΕΨΙΛ -31%, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ -30%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Δείτε τις καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων, εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text