Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η υπερβολή προκαλεί (ανοδική) αντίδραση

Η υπερβολή προκαλεί (ανοδική) αντίδραση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η υπερβολή προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση ήρθε σήμερα στην ελληνική αγορά, αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η άνοδος, πέραν του χθεσινού κλεισίματος της Wall Street, είχε ξεκινήσει από το πρωί, στην Ιαπωνία -δείτε εδώ.

Προβλήματα δεν είχε μόνον η αγορά της Αθήνας. Προβλήματα είχαν -και εξακολουθούν να έχουν- οι περισσότερες διεθνείς αγορές. Δείτε εδώ, στη νέα σελίδα όπου εμφανίζονται τα σήματα του απόλυτου συστήματος, αλλά και η θέση τους εντός και εκτός αγοράς, για την ομάδα των διεθνών χρηματιστηρίων που παρακολουθούμε. Νομίζουμε ότι, πλέον, ξεπερνούμε το “παλιό - κακό χάος” με τις δεκάδες σελίδες, που έκαναν την παρακολούθηση του συστήματος εξαιρετικά δύσκολη. Δείτε εδώ. Νομίζουμε ότι, θα κάνετε αυτή τη σελίδα, μία καθημερινή σας συνήθεια.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο επεξεργαστήκαμε και τα στοιχεία για τους ελληνικούς δείκτες (δείτε εδώ), ενώ στην ίδια μορφή, θα δημοσιεύσουμε, ίσως και αύριο, τον πίνακα για το σύνολο των μετοχών.

“Νίκη” για την αγορά, θα είναι εάν σήμερα, ο Γενικός Δείκτης ανέβει περισσότερο απ’ ότι έπεσε χθες, δηλαδή, αν κλείσει πάνω από τις 1.137 μονάδες. Στις 12:00 το μεσημέρι, η τιμή του ήταν στις 1.144 μονάδες (+2,90%). Αν κλείσει σ' αυτή την τιμή, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τη Δευτέρα, των πρώτων εκλογών (22/5), όταν ο ΓΔ είχε ανέβει κατά 6,06%. Στην τιμή αυτή, η τιμή της καμπύλης του ΚΜΟ-200, σχηματίζεται στις 1157,92 μονάδες και θα απέχει από τον ΓΔ κατά 1,22% (η καμπύλη του ΓΔ βρίσκεται όμως κάτω από τη καμπύλη του ΚΜΟ-200).

Η αξία των συναλλαγών, είναι ισχυρή (περί τα € 27 εκατομμύρια). Η χθεσινή καθαρή αξία, δηλαδή χωρίς τα πακέτα, έφθασε στα € 101 εκατομμύρια. “Νίκη”, σε επίπεδο αξίας συναλλαγών, θα είναι, εάν σήμερα, η καθαρή αξία υπερβεί αυτό το ποσό. Μέχρι στιγμής, δείχνει ότι θα το πετύχει.

Η πτώση των τιμών, δημιούργησε -όπως είναι φυσιολογικό- μία σειρά επενδυτικών ευκαιριών. Για μας, δεν αλλάζει κάτι, στον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα κάθε μετοχή.

Βέβαια, ως “ευκαιρία” θα θεωρηθεί η τιμή μιας μετοχής, εφ’ όσον αυτή αυξηθεί στο επόμενο διάστημα.

Θα αυξηθεί;
Στην παρούσα φάση, τα πάντα είναι “ταραγμένα”. Και αυτό ισχύει περισσότερο στη χώρα μας.
Όπως πολλές φορές αναφέραμε, δεν αντιληφθήκαμε τους ακριβείς λόγους της πτώσης. Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά δεν είναι σαφείς και ως εκ τούτου, δε ξέρουμε πόσο πραγματικοί, έγκυροι και ισχυροί είναι.
Μέχρι σήμερα, όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει αυτές τις μέρες, δε βλέπουμε κάποιους κινδύνους που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τη γνωστή θεωρία και θεώρησή μας για τους μακροχρόνιους κύκλους της ελληνικής οικονομίας και χρηματιστηριακής αγοράς.

Συνεπώς, η απάντησή μας είναι ότι, ναι, θα αυξηθούν οι τιμές.

Αυτό, δε το πολυπιστεύει ο γείτονάς μου, στο Μελίσσι Κορινθίας, ο Μιχάλης (δείτε εδώ παλαιότερο περιστατικό με τον Μιχάλη), ο οποίος διαβάζει ευλαβικά το γνωστό site που ισχυρίζεται ότι, η αγορά, θα ανέβει, αλλά αν δεν ανέβει, θα πέσει -και έτσι πάντα έχει δίκιο.

“Γιάννη, 800 εκατομμύρια έχουν να πουλήσουν οι ξένοι. Και θα την πάνε την αγορά στις 950 μονάδες. Ευτυχώς που πούλησα χθες (Παρασκευή) και πήρα κάποια κέρδη”.
Δυστυχώς, αυτά γράφει το γνωστό site, αυτά διαβάζει ο κόσμος και έτσι παίζεται το “παιχνίδι” του ισχυρού χρήματος, στην αβαθή, ανίσχυρη και θεσμικά ανοχύρωτη αγορά μας.

Τέλος, θέλω να κάνω μια σημείωση για την Intralot. Σήμερα κόβεται το δικαίωμα και από τις 13/10 ξεκινάει η άσκηση των δικαιωμάτων. Κατά τα φαινόμενα, η μετοχή θα βγει από την κατηγορία της Επιτήρησης και εκτιμώ ότι, αν έχει πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις για να βγει, θα βγει άμεσα, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της αύξησης.
Δε γνωρίζω τί θα κάνει επιχειρηματικά. Εκτίμησή μας παραμένει ότι, η εταιρία δύσκολα θα ορθοποδήσει. Όμως, ας την παρακολουθήσουμε.
Αυτό όμως που εκτιμούμε ότι θα συμβεί είναι ότι, η μετοχή, επανερχόμενη, μετά από χρόνια, στην κανονική διαπραγμάτευση, θα βρει πολλούς “χαρμανιασμένους επενδυτές” και θα γίνει ένα ωραίο όχημα κερδοσκοπίας, με μεγάλες διακυμάνσεις, μεγάλο κουτσομπολιό, κερδισμένους, αλλά και χαμένους. Πολλοί είναι έτοιμοι να “λάβουν θέση”.

Σημειώνουμε επίσης ότι, αύριο, η ΕΝΤΕΡ θα ανακοινώσει αποτελέσματα 9μήνου (δημιουργεί μια παράδοση να ανακοινώνει πρώτη τα μεγέθη της και δεύτερος ο ΠΑΠ). Εκτιμάται ότι τα μεγέθη θα είναι καλά, καλύτερα από τα αναμενόμενα. Έτσι, αν η μέρα είναι ανοδική και αύριο, η μετοχή θα ανακτήσει κάποιο μέρος των (ούτως ή άλλως μικρών) απωλειών που είχε.

Θα επανέλθουμε με σύντομο σχόλιο το απόγευμα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text