Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εκρηκτική ανοδική αντίδραση σήμερα, Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στο ΧΑ με τον ΓΔ να ανακτά τις 1150 μονάδες

Εκρηκτική ανοδική αντίδραση σήμερα, Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στο ΧΑ με τον ΓΔ να ανακτά τις 1150 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ισχυρή άνοδος σημειώνεται σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει +3,86% (στις 1154 μκονάδες, στις 4.25 μμ) με μεγάλο τζίρο, 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και με επίσης ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX +1,60%).

 

Πιθανή αιτία μπορεί να είναι η πεποίθηση ότι τα γεγονότα στην Μ Ανατολή θα έχουν τοπική μόνον εμβέλεια χωρίς να επηρεάσουν ιδιαίτερα το γεωπολιτικό στάτους της περιοχής.

 

Παρά την ισχυρή σημερινή άνοδο, η τάση του ΓΔ ακόμα και η βραχυχρόνια (όπως δείχνουν οι Macd και 4 days range), παραμένει καθοδική.

 

Ωστόσο, η βιαιότητα της σημερινής ανοδικής αντίδρασης πιθανόν να προοιωνίζεται κάποιας έκτασης ανοδική αναστροφή της επικρατούσας καθοδικής τάσης. Συνεπώς :

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Επειδή το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είναι αυτή τη στιγμή έντονα υποαγορασμένο (κατά το 1/3 μόνον του κεφαλαίου του) θα αυξήσουμε στο περίπου ½, την μετοχική μας έκθεση ώς εξής : Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το -8% κάτω του κυλιόμενου υψηλού κλεισίματος 20 ημερών δηλαδή αν κλείσει πάνω από τις 1157 μονάδες με τζίρο μεγαλύτερο του χθεσινού των 100 εκατ, το ΤΧ θα αγοράσει σε τιμές κλεισίματος, ΑΛΦΑ 10.000 τεμάχια, ΠΕΙΡ 2000, ΣΕΝΕΡ 2000 και ΙΝΤΚΑ 4000.

Μετοχές

 

Καμία μετοχή από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε δεν φέρει αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ οι μισές της ομάδος κερδίζουν πάνω από +3%.

 

Προσέχουμε αγοραστικά τις μετοχές που κλείνουν με μεγάλη άνοδο άνω του +2% και με όγκους μεγαλύτερους του χθεσινού sell off όπως κάνουν τώρα οι, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΙΝΤΚΑ και ΕΕΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Δείτε τις καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων, εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text