Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την σημερινή (Πέμπτης, 12/10/23) τρίτη στη σειρά μεγάλη ημερήσια άνοδο ανακτά και τις 1200 μονάδες (από τις 1111 προ τριημέρου).

Ο ΓΔ με την σημερινή (Πέμπτης, 12/10/23) τρίτη στη σειρά μεγάλη ημερήσια άνοδο ανακτά και τις 1200 μονάδες (από τις 1111 προ τριημέρου).

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έντονη και ανεπιθύμητη για τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές μεταβλητότητα επικρατεί και σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή, 12.55 μμ μεγάλη άνοδο +2,30% (στις 1202 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (περίπου 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδική αλλά με ηπιότερη συμπεριφορά στις ευρωπαικές αγορές.

Από μεσοπρόθεσμη άποψη ο ΓΔ παραμένει σε καθοδική τάση αλλά από βραχυπρόθεσμη έχει γυρίσει σε ανοδική με συνέπεια να βρισκόμαστε σε αντιφατική κατάσταση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουμε υπομονή. Προχωράμε σε αγορές εάν ο ΓΔ ξεπεράσει τον προεξοφλητικό στροφέα των 1220 μονάδων με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% και με τζίρο μεγαλύτερο της προηγουμένης ημέρας. Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω αγορές εάν ο ΓΔ ξεπεράσει τον ίδιο τον στροφέα – υψηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1258 μονάδες αλλά σε που σε 3 μέρες θα πέσει στις 1220.

Σημειώσατε ότι ο ΓΔ αυτή τη στιγμή είναι βραχυχρονίως υπεραγορασμένος (+8,50% πάνω από το χαμηλό 4ημέρου) και πιθανόν οι βραχυχρόνιοι κερδισμένοι traders να προχωρήσουν σε πωλήσεις με συνέπεια μια διόρθωση.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά περίπου 50-50 μετοχές-μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Είναι νωρίς ακόμα για να αξιολογήσουμε τις μετοχές .

Οι υποαγορασμένοι (με συμμετοχή μετοχών κάτω του 30-40% της αξίας του χαρτοφυλακίου) θα μπορούσαν προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης να αυξήσουν την μετοχική τους έκθεση αγοράζοντας μετοχές με άνοδο άνω του +1,50% και με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών όπως φαίνεται από τώρα να κάνουν οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ και ΙΝΤΕΚ.

Διαβάστε τα αποτελέσματα Α εξαμήνου προς χρήση Τεχνικών Αναλυτών που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί.

Θα επανέλθουμε αύριο, αλλά και σε όλες της ημέρες της επόμενης εβδομάδας, σε απρόβλεπτη ώρα καθώς ο κ Δημόπουλος θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Δείτε τις καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων, εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text