Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Εντυπωσιακή και σήμερα η πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, παρά την υποχώρηση που σημειώθηκε μετά τις 3:30 το απόγευμα.

Εντυπωσιακή και σήμερα η πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, παρά την υποχώρηση που σημειώθηκε μετά τις 3:30 το απόγευμα.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Γενικός Δείκτης, έφτασε μέχρι και το επίπεδο των 1206,94 μονάδων (+2,65%).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο ΓΔ βρισκόταν υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.
Η αξία των συναλλαγών, ξεπέρασε ελαφρά τα € 120 εκατομμύρια, εξέλιξη αρκετά θετική.

Η υποχώρηση σημειώθηκε μετά τις 3:30 μμ, λόγω της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος ανακοινώθηκε στο 3,7%, έναντι 3,6% μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η διαφορά αυτή, προκάλεσε άνοδο στα επιτόκια και πτώση στα παράγωγα των ΗΠΑ, η οποία μεταδόθηκε σε όλο το κόσμο.
Οι αγορές, κατά την παρούσα φάση είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, σε κάθε κίνηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Εν τούτοις, θεωρούμε ότι, η ελληνική αγορά έδειξε ότι έχει δυναμική και μπορεί, τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί σε περιοχή πάνω από τις 1200 μονάδες, έως ότου βελτιωθεί το κλίμα, είτε αυτόνομα στην Ελλάδα, είτε γενικότερα στο διεθνές περιβάλλον.

Δεν ανησυχούμε και εκτιμούμε ότι, η επιστροφή στην πτώση, είναι δύσκολη και ότι, για να επαναληφθεί, θα πρέπει να συμβούν ιδιαίτερα αρνητικά γεγονότα, κυρίως στον εξωτερικό τομέα.
Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι, αν περάσει ο μήνας Οκτώβριος, οπότε θα έχει διαφανεί και η εξέλιξη στην κρίση της Μ. Ανατολής, η εικόνα θα ξεκαθαρίσει αρκετά.

Σήμερα, καταπιάστηκα να κατασκευάσω ένα διάγραμμα, το οποίο δείχνει, σε καθημερινή βάση (έτσι ώστε να μας επιτρέπει να σχηματίσουμε τις καμπύλες -και μάλιστα με αυτοματοποιημένο μηχανικό τρόπο), την εξέλιξη των ανά συνεδρίαση “νέων Υψηλών 20 ημερών” και των “νέων Χαμηλών 20 ημερών”. Δείτε το διάγραμμα εδώ, για το διάστημα των τελευταίων 52 εβδομάδων.

Εκτιμούμε, ότι μπορεί να μας βοηθά να αντιλαμβανόμαστε τη φάση που διανύει η αγορά. Παράλληλα, θα αναζητήσουμε “επαναλαμβανόμενες καταστάσεις” στο παρελθόν, ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιούμε για την αξιολόγηση της εκάστοτε φάσης και την πρόβλεψη για την εξέλιξη στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αφού βελτιώσουμε το διάγραμμα, θα το καθιερώσουμε και θα έχει διαρκή παρουσία στις σελίδες μας.

Επίσης, μην παραλείψετε να δείτε τη νέα (και οριστική) μορφή της σελίδας του “απόλυτου συστήματος”, καθώς και τις οδηγίες για την καθημερινή τους χρήση. Δείτε την εδώ.
Εκτιμώ ότι “κλείνουμε” (προς το παρόν τουλάχιστον) τις μεγάλες αλλαγές στον τομέα αυτό και θα προχωρήσουμε σε άλλο τομέα.

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text