Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Λογική ήταν η σημερινή (Παρασκευής, 13-10-23) διόρθωση του ΓΔ μετά την εκρηκτική διήμερη ανοδική αντίδραση +8% της Τετάρτης-Πέμπτης

Λογική ήταν η σημερινή (Παρασκευής, 13-10-23) διόρθωση του ΓΔ μετά την εκρηκτική διήμερη ανοδική αντίδραση +8% της Τετάρτης-Πέμπτης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα η σημερινή διόρθωση της αγοράς διότι η πτώση του ΓΔ ήταν μέτρια (-1,09%, στις 1169 μονάδες) και ο όγκος μικρός. ΄Όμως, το candlestick της ημέρας ήταν μαύρο ενώ η πτώση στην Ευρώπη πολύ μεγαλύτερη κατατρώγοντας πάνω από τα μισά της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης.

 

Αν συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα η διόρθωση με τον ΓΔ να χάνει περισσότερο του ημίσεος της διήμερης εκρηκτικής ανοδικής αντίδρασης από τον πυθμένα των 1111 μονάδων στην τοπική κορυφή των 1198 δηλαδή,  με τον ΓΔ να κλείνει  κάτω των περίπου 1150 μονάδων, τότε μπορεί να είναι πιθανό να επανέλθει η απαισιοδοξία στην αγορά.

 

Αν όμως ο ΓΔ βαστηχτεί πάνω από τις 1150 μονάδες, τότε το σενάριο μιας φθινοπωρινής ανοδικής αγοράς προς το θερινό υψηλό των 1350 μονάδων, θα βρίσκεται σε ισχύ.

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 16-10-23

Το ΤΧ θα αυξήσει οριακά  την μετοχική του  έκθεση (πχ κατά 5% έως 10% επι του κεφαλαίου του) εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του των 1200 μονάδων ή, αντίθετα, θα μειώσει κατά την ίδιαν έκταση την μετοχική του έκθεση εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 1150 μονάδων.

Οι προς επιλογήν μετοχές θα ανακοινωθούν λίγο πριν το κλείσιμο.

Οι αγοραπωλησίες του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά τις συνεδριάσεις των 10 και 11 Οκτωβρίου θα περασθούν στην αποτίμηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μετοχές

Παρατηρήσεις : καμία μετοχή δεν πέτυχε σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ μια, η ΜΠΕΛΑ σημείωσε νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Μετοχές που βρίσκονται υπό συσσώρευση, διακρίνουμε δύο, την ΠΕΤΡΟ με στροφέα τα 9,2 ευρώ και την ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 5,65 ευρώ.

 

Διανομές διακρίναμε σήμερα Παρασκευή σε ΜΠΕΛΑ και ΣΕΝΕΡ.

Το επόμενο σχόλιο του ΤΧ θα αναρτηθεί την Δευτέρα, σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.

 

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text