Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την σημερινή (Δευτέρας, 16.10.23) μικρή άνοδο ενισχύει κάπως τις ελπίδες για επάνοδο της αγοράς σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση

Ο ΓΔ με την σημερινή (Δευτέρας, 16.10.23) μικρή άνοδο ενισχύει κάπως τις ελπίδες για επάνοδο της αγοράς σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη προς θετική κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο και τζίρους (+0,35% στις 1173 μονάδες με 67 εκατ τζίρο) κράτησε την θέση του πάνω από τον ΑΚΜΟ200 και πάνω από τον μέσον άξονα των 1155 μονάδων του μηνιαίου εύρους δείχνοντας κάποια στοιχειώδη δυνατότητα για επάνοδο σε ανοδική τάση.

 

Ο ΓΔ  δείχνει ότι έχει αντοχές και ίσως την δύναμη για ικανοποιητικό κλείσιμο στο τέλος τους έτους.

 

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 17/10/23

Εάν ο ΓΔ κλείσει αύριο Τρίτη, με άνοδο άνω του +1,50% δηλαδή, πάνω από τις 1190 μονάδες και με τζίρο μεγαλύτερο του σημερινού, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική έκθεση από 50% σε περίπου  60% ενώ, αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει με πτώση χειρότερη του -2%, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε περίπου 45%. Οι μετοχές που θα κινηθούν θα ανακοινωθούν πρίν τις 4.40 μμ.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαρίθμησαν σήμερα των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΤΕΚ, ΕΠΣΙΛ, ΛΑΜΔΑ και ΙΝΛΟΤ πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΚΕΚΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ, που έκλεισαν με πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα ήταν η ΙΝΤΕΚ (πρώην ΙΝΤΕΑΛ) που έκλεισε δυνατά με άνοδο +9,12% και μεγάλους όγκους 113 χιλ τεμαχίων, διασπώντας ανοδικά τον στροφέα της των 5,6 ευρώ και δίνοντας, η μοναδική μετοχή σήμερα, σήματα αγορών.

 

Επίσης, θετική εντύπωση μας έκαναν οι, ΕΠΣΙΛ, ΛΑΜΔΑ και ΙΝΛΟΤ, που σημείωσαν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους μετά από σχετικά μεγάλες διορθώσεις από τα θερινά υψηλά. Ισως αποδειχθούν νόμιμοι οι χειρισμοί των  διαχειριστών της ΕΠΣΙΛ και άδικο το πρό μηνός limit down -30%  της μετοχής.

 

Αντίθετα, προβληματισμό μας δημιούργησε η σημερινή μεγάλη πτώση με μεγάλους όγκους της ΤΕΝΕΡΓΑ.

 

Νέα υψηλά έτους πέτυχε σήμερα μόνον η ΙΝΤΕΚ και νέα χαμηλά μόνον ο ΠΑΠ.

Θα επανέλθουμε και αύριο πιθανόν μετά τις 9.00 μμ.

 

 

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text