Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιήθηκε σήμερα (Τρίτη, 17/10/23) για 3η μέρα στο στενό εύρος αναμονής των 1170-1200 μονάδων.

Ο ΓΔ σταθεροποιήθηκε σήμερα (Τρίτη, 17/10/23) για 3η μέρα στο στενό εύρος αναμονής των 1170-1200 μονάδων.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την σχεδόν τρίμηνη διόρθωση του ΓΔ -17,7% (από το υψηλό τέλους Ιουλίου των 1345 μονάδων στο χαμηλό αρχών Οκτωβρίου των 1111 μονάδων) και την απότομη διήμερη ανοδική αντίδραση +7,7% της περασμένης εβδομάδας, ακολούθησε τριήμερη μέχρις στιγμής παγίωση-ανάπαυλα στο εύρος τω 1170-1200 μονάδων με τον ΓΔ να κλείνει σήμερα με μικρή πτώση -0,34% στις 1170 μονάδες με χαμηλό τζίρο 59 εκατ.

 

Η κατάσταση ηρέμησε για λίγες μέρες αλλά δεν θα μας εκπλήξει μια άμεση επάνοδος της μεταβλητότητας προς τα πάνω ή προς τα κάτω και η οποία θα καθορίσει την στρατηγική μας ως εξής :

 

 

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 18-10-23

 

Διατηρούμε την χθεσινή τακτική μας κατά την οποίαν, εάν ο ΓΔ κλείσει αύριο Τετάρτη, με άνοδο άνω του +1,50% δηλαδή, πάνω από τις 1188 μονάδες και με τζίρο μεγαλύτερο του σημερινού, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική έκθεση από 50% σε περίπου  60% ενώ, αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει με πτώση χειρότερη του -2%, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε περίπου 45%. Οι μετοχές που θα κινηθούν θα ανακοινωθούν πρίν τις 4.40 μμ.

Μετοχές

 

Πτωτικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κλείνουν πτωτικά ενώ 4 μετοχές μικρής εμπορευσιμότητας, σημείωσαν μεγάλες μεταβολές, οι ΙΝΛΟΤ και ΦΡΙΓΟ με άνοδο άνω του +3% και οι ΣΠΕΗΣ και ΚΕΚΡ με πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : η μικρής εμπορευσιμότητας, αλλά πλουσίου παρελθόντος, ΙΝΛΟΤ σήμερα ξεχώρισε με άνοδο +10% και όγκο 1,28 εκατ τεμαχίων λόγω δήλωσης συμμετοχής στην επικείμενη ΑΜΚ της μερικών σημαντικών Ελλήνων επιχειρηματιών.

 

Κατά τα άλλα δεν αντιληφθήκαμε σπουδαία τεχνικά συμβάντα σήμερα.

 

Μόνον μια εμπορεύσιμη μετοχή, η ΙΝΤΕΚ σημείωσε νέο υψηλό έτους και μια μετοχή, ο ΠΑΠ νέο χαμηλό έτους ενώ συσσωρεύσεις είχαμε σε ΙΝΛΟΤ και μάλλον διανομές σε ΤΕΝΕΡΓ.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν αργά το βράδυ.

 

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text