Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η επενδυτική αναβάθμιση της χώρας, είναι μια εξέλιξη με μακροχρόνιες θετικές επιδράσεις

Η επενδυτική αναβάθμιση της χώρας, είναι μια εξέλιξη με μακροχρόνιες θετικές επιδράσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αλήθεια είναι ότι, η επενδυτική αναβάθμιση της χώρας, είναι μία πολύ θετική και κυρίως, μία πολύ σοβαρή εξέλιξη.

Δε συνιστά ένα “κύριο” γεγονός που μεταβάλλει την τάση μιας αγοράς, όμως, συνιστά ένα πολύ σημαντικό γεγονός που, αφ’ ενός μεν επιβεβαιώνει μία πορεία (θετική στην προκειμένη περίπτωση) και που παράλληλα, υποβοηθά αυτή την πορεία, να συνεχιστεί.

 

Η επενδυτική αναβάθμιση της χώρας, δεν είναι μία εξέλιξη που θα “παιχτεί” χρηματιστηριακά σε μία συνεδρίαση. Είναι μία εξέλιξη που μεταβάλλει το “status” της χρηματιστηριακής αγοράς και επαναπροσδιορίζει τους κανόνες του “παιχνιδιού”.

 

Για διάφορους λόγους -τους έχουμε εξηγήσει και τους έχουμε αναλύσει- κατά το τελευταίο διάστημα, η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, βίωσε -και εξακολουθεί να βιώνει- μία σειρά από δυσκολίες, οι οποίες έχουν μειώσει την ετήσια απόδοσή της, σημαντικά.

Όμως, προσέξτε, η απόδοση του Γενικού Δείκτη, εξακολουθεί να είναι +26,4% από την αρχή του έτους και +37,5% κατά τις τελευταίες 52 εβδομάδες (ας μην ξεχνάμε ότι, ο ΓΔ βρισκόταν στις 929,79 και στις 854,80 μονάδες, στην αρχή του έτους και πριν 52 εβδομάδες, αντίστοιχα).

 

Καμία τάση δεν έχει διακοπεί και κανένας επενδυτικός σχεδιασμός δεν έχει εκτραπεί.

 

Η χρηματιστηριακή αγορά, έκανε -μετά από πολλά χρόνια- ένα “άλμα” πάνω από τις 1.000 μονάδες και κινείται στα πλαίσια της δομικής ανοδικής της πορείας, σ’ αυτή τη φάση του ιστορικού της κύκλου που ξεκίνησε την περίοδο 2016-2017.

Υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν προβλήματα τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό, όμως, έτσι συμβαίνει πάντα. Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι, η σταδιακή αναμόρφωση της οικονομίας, η πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα και η μετάλλαξη των επιχειρήσεων. Κάτι το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει.

Και αν προβληματιζόμαστε από τη δυσκολία εισόδου νέων εταιριών στο Χρηματιστήριο, το πιο πιθανό είναι ότι, δεν ήρθε ακόμη η ώρα για κάτι τέτοιο. Το Χρηματιστήριο, θα “μαγνητίσει” τους επιχειρηματίες, όταν οι τιμές θα έχουν ανέβει. Τότε που οι αποτιμήσεις θα είναι υψηλότερες και που, η χρηματιστηριακή αγορά, θα υπόσχεται προς αυτούς μία ελκυστική αποτίμηση και τη δυνατότητα διασποράς, σε ακριβές τιμές, ενός μικρού μέρους του μετοχικού τους κεφαλαίου, τότε, η θεώρηση για την αγορά, θα αλλάξει. Όμως, θέλει ακόμη χρόνο.

 

Συμπερασματικά, παρά τη σοβαρή διόρθωση η οποία συμβαίνει αυτές τις μέρες, εξακολουθούμε να βλέπουμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται επί της μακροχρόνιας ανοδικής της πορείας, ενώ παράλληλα, σταδιακά, δημιουργούνται οι συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, της οικονομίας και -αντανακλαστικά- και της χρηματιστηριακής της αγοράς.

 

Θα επανέλθουμε τη Δευτέρα στις 12:00, με ένα ενδιαφέρον άρθρο, που πάντα ήθελα να γράψω: “Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε διάφορα στατιστικά στοιχεία, για να “καταλάβουμε” καλύτερα την πορεία μιας μετοχής στην αγορά”. Για την ανάπτυξη του άρθρου, ως παραδείγματα, θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα στατιστικά στοιχεία που έχουμε αναπτύξει.

 

Καλό Σαββατοκύριακο!

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text