Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο αρχικός ενθουσιασμός της σημερινής συνεδρίασης (Δευτ, 23-10-23) έδωσε τόπο σε «πωλητική αντεπίθεση»

Ο αρχικός ενθουσιασμός της σημερινής συνεδρίασης (Δευτ, 23-10-23) έδωσε τόπο σε «πωλητική αντεπίθεση»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο αρχικός ενθουσιασμός της σημερινής συνεδρίασης (Δευτ, 23-10-23) έδωσε τόπο σε «πωλητική αντεπίθεση» αλλά με τον ΓΔ να παραμένει εν τούτοις στο στενό κανάλι αναμονής των 1160-1200 μονάδων

Η αγορά αντιδρώντας στην προχθεσινή αναβάθμιση του αξιόχρεους της Ελλάδας και στην ανακοίνωση συνεργασίας της ΕΤΕ με την ιταλική Unicredito, άνοιξε στις 10.35 πμ με μεγάλη ΄άνοδο +1,1% αλλά αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, υποχωρεί στο -0,20% (στις 1174 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίμονες πτωτικές τάσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια πολλά των οποίων σημειώνουν νέα χαμηλά εξαμήνου.

 

Ετσι, ο ΓΔ αφενός μεν με τις 2 αναφερθείσες θετικές εξελίξεις και αφετέρου με την καθοδική τάση στην Ευρώπη, σήμερα ισορροπεί για 8η μέρα μέσα στο στενό κανάλι αναμονής των 1160-1200 μονάδων το οποίο όσο παρατείνεται τόσο πιο αποφασιστική θα είναι η διάσπασή του, ανοδική ή καθοδική.

 

Παραμένουμε λοιπόν σε αναμονή για την αναπόφευκτη διάσπαση του αναφερθέντος καναλιού.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Δεν φαίνεται σήμερα ο ΓΔ να διασπά το κανάλι, οπότε εμείς θα διατηρήσουμε την σύνθεση χαρτοφυλακίου 50% μετρητά – 50% μετοχές.

Μετοχές

 

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε μετοχές. Οι πτωτικές μετοχές είναι διπλάσιες σε αριθμό από τις ανοδικές αλλά καμία πτωτική μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΜΠΕΛΑ, ΚΕΚΡ, ΜΟΤΟ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

 

Καμία μετοχή δεν διακρίνεται σήμερα από μεγάλη άνοδο με μεγάλους γι αυτήν όγκους εκτός από την χτυπημένη (-33% από το θερινό υψηλό) ΜΟΤΟ που σήμερα τείνει να δημιουργήσει ακίδα πυθμένα με άνοδο +4% και όγκο 44 χιλ τεμαχίων.

 

Αλλά το κυριότερο, και παράξενο, συμβάν της σημερινής συνεδρίαση είναι το ισχυρό +3% άνοιγμα της ΕΤΕ  που αυτή τη στιγμή έχει περιοριστεί σε +0,10% (φαινόμενο πωλητικής αντεπίθεσης). Η ΕΤΕ παράσυρε τον τραπεζικό δείκτη ΔΤΡ από το +2% του ανοίγματος στο τρέχον -0,20%.

 

Δεν παρατηρήσαμε άλλο χτυπητό συμβάν στην σημερινή συνεδρίαση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδια ώρα.

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text