Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η ΑΛΦΑ ωθεί σήμερα (Τρίτη, 24/10/23) τον ΓΔ προς τις 1200 μονάδες και τον ΔΤΡ προς τις 1000

Η ΑΛΦΑ ωθεί σήμερα (Τρίτη, 24/10/23) τον ΓΔ προς τις 1200 μονάδες και τον ΔΤΡ προς τις 1000

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικότατη για τους κατέχοντες ελληνικές μετοχές είναι η ημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,85% (στις 1195 μονάδες, στις 4.25 μμ) και με αυξημένο τζίρο (κοντά στα 120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)  διασπά ανοδικά τον ΕΚΜΟ30, και πλησιάζει κατά 3 μονάδες το ψυχολογικό επίπεδο των 1200 μονάδων και κατά 12 μονάδες την γραμμή του κυλιόμενου Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών που σήμερα έπεσε στις 1209 μονάδες.

Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά και το ΥΚ20 ημερών, τότε η τάση της αγοράς θα επανέλθει σε ανοδική αφού όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρονίους έως μακροχρονίους (εκτός του ΕΚΜΟ(15-80)) θα φέρουν bullish ενδείξεις.

 

Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η εκτίναξη κατά 13% της μετοχής της τραπέζης ΑΛΦΑ λόγω αγοράς της εισόδου της UNICREDITO στο κεφάλαιό της .

 

Το μόνο αγκάθι στην παρούσα συγκυρία είναι η καθοδική τάση των ευρωπαϊκών δεικτών που όλοι σχεδόν κινούνται πολύ κοντά στα χαμηλά εξαμήνου.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο λόγω σηματοδότησης αγορών από τον προεξοφλητικό στροφέα του ΓΔ (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 51, εκδόσεις Eurocapital) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε 70% αγοράζοντας, ΑΛΦΑ 8000 τεμάχια, ΤΙΤ 1000, ΜΟΤΟ 5000, ΒΙΟΣΣΚ 2000, ΣΕΝΕΡ 1200 και ΑΡΑΙΓ 600.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή με αρνητικό πρόσημο με μικρές πτώσεις ενώ από τις ανοδικές, 5 μετοχές πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% και είναι οι, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΣΣΚ, ΑΡΑΙΓ, ΑΒΑΞ, ΜΟΤΟ.

 

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι η ΑΛΦΑ με άνοδο +13% και όγκο 16 εκατ τεμάχια ή τζίρο 22 εκατ ευρώ, περίπου το ¼ του όλου σημερινού.

 

Μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% και όγκο μεγαλύτερο του χθεσινού και οι οποίες θα μπορούσαν να αγορασθούν σήμερα από υποαγορασμένους επενδυτές είναι οι, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΣΣΚ, ΑΒΑΞ, ΜΟΤΟ, ΕΤΕ ενώ ενδιαφέρον έχουν οι ΑΡΑΙΓ με μεγάλη άνοδο και μέτριο τζίρο και ο ΤΙΤΚ με μεγάλο τζίρο και μέτρια άνοδο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text