Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, συνεχίζει να διαφοροποιείται θετικά, σε σχέση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, συνεχίζει να διαφοροποιείται θετικά, σε σχέση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για 5η συνεχόμενη μέρα, η ελληνική αγορά, διαφοροποιείται θετικά, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν την ελαφρά αρνητική πορεία τους.

Το γεγονός αυτό, είναι θετικό. Εξηγείται από τα γεγονότα της επενδυτικής αναβάθμισης, αλλά και της συμφωνίας της Alpha Bank. Εν τούτοις, δεν είναι θετικό γεγονός, το ότι η ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε μία αρνητική φάση και θα πρέπει να κάνει και μας επιφυλακτικούς.

Δείτε τις εξελίξεις στους δείκτες κατά το 2023 (εδώ), αλλά και τις μεταβολές τους, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (εδώ).

 

Ο Γενικός Δείκτης, άνοιξε ελαφρά πτωτικά, αλλά διατήρησε τα επίπεδά του και κατά το τελευταίο διάστημα κινείται ελαφρά θετικά. Η διακύμανση είναι, μέχρι στιγμής, πολύ χαμηλή (υψηλό: 1198,32 - χαμηλό: 1195,11).

Η αξία των συναλλαγών είναι μέτρια προς υψηλή (€ 17,9 εκατομμύρια στις 11:45 πμ) και υπολογίζεται ότι θα κινηθεί γύρω στα € 95 έως € 105 για το σύνολο της συνεδρίασης).

 

Η μετοχή της ΑΛΦΑ, άντεξε τις πιέσεις της “επόμενης μέρας” και έφτασε να χάνει μέχρι και 1,0%, ενώ στη συνέχεια ισορρόπησε. Κράτησε την τιμή της και -κατά τα φαινόμενα- έχει τη δυναμική να κλείσει θετικά.

Στα σήματα πράξεων στο Απόλυτο Σύστημα, δίνουν “εκτός αγοράς” για τη μετοχή, χθες διασπάστηκε ανοδικά ο ΚΜΟ-200, ενώ σήμα αγοράς έδωσε  παραλλαγή “ΚΜΟ-200 και ΥΧ20”  (δείτε εδώ).

 

Παραμένουμε επιφυλακτικά θετικοί για την αγορά, με τα ρίσκα που έχουμε επισημάνει όλες αυτές τις μέρες και συνδυάζονται κυρίως με τις εξελίξεις του εξωτερικού.

 

Για τη ΜΟΤΟ, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα χθες, σημειώνουμε ότι:
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9 μήνου, παρατηρούμε ότι, κατά τη διάρκεια του γ' τριμήνου, υπήρξε μία αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 10% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, χωρίς όμως να υπάρχει η αντίστοιχη επίδραση στην κερδοφορία. Αυτό είναι αρνητικό. Εν τούτοις, για το σύνολο του έτους, θα υπάρξει μία αύξηση στις πωλήσεις, οι οποίες θα φτάσουν στα € 160 εκατομμύρια (+21%), ενώ τα καθαρά κέρδη θα κυμανθούν περί τα € 12 εκατομμύρια (+10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Η εταιρία, διατηρεί την υψηλή κερδοφορία που, για πρώτη φορά πέτυχε πέρυσι, όμως, δε διατηρεί τη δυναμική για διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Αρνητικό στοιχείο είναι ότι, διατηρεί το δανεισμό σε αρκετά υψηλά επίπεδα (πάνω από € 30 εκατομμύρια).

Η κεφαλαιοποίησή της κινείται περί τα € 79 εκατομμύρια και συνεπώς, η σχέση Ρ/Ε διαμορφώνεται περίπου στο 6,6, η οποία είναι χαμηλή. Εκτιμούμε ότι, η μετοχή δεν εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο και ότι, σε μία ανοδική κίνηση της αγοράς, μπορεί να προσεγγίσει και πάλι την περιοχή των € 2,50.
Τα σήματα πράξεων στο Απόλυτο Σύστημα, δίνουν “εκτός αγοράς” για τη μετοχή, εκτός των δύο “εξομαλυντών” που διατηρούνται εντός αγοράς (δείτε εδώ).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text