Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μέτρια πτώση σήμερα (Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023) κινδυνεύει να επανέλθει σε καθοδική τάση

Ο ΓΔ με μέτρια πτώση σήμερα (Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023) κινδυνεύει να επανέλθει σε καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αστάθεια παρουσιάζει σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στο -0,50% (στις 1178 μονάδες), να κάνει πριν μια ώρα χαμηλό ημέρας στο -1,50% (στις 1169 μονάδες) και να επανέρχεται τώρα (4.25μμ) στο -0,50% από το χθεσινό κλείσιμο (στις 1178 μονάδες), αφήνοντας πίσω του ένα ημερήσιο κηροπηγιακό σφυρί.

 

Η γενική τάση της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστη, ούτε ανοδική, ούτε καθοδική, καθώς οι βραχυχρόνιοι δείκτες είναι ανοδικοί, οι μεσοχρόνιοι καθοδικοί και από τους μακροχρόνιους ο ΕΚΜΟ(15-80) είναι καθοδικός και ο ΑΚΜΟ200 οριακά θετικός.

 

Εν τω μεταξύ οι διεθνείς δείκτες είναι ανησυχητικοί, σχεδόν όλοι τους σε καθοδική τάση.

 

Περιμένουμε λοιπόν μια δυνατή ανοδική ή καθοδική συνεδρίαση για να την ακολουθήσουμε, αγορές στην ανοδική, πωλήσεις στην καθοδική.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% (είναι σχεδόν αδύνατον) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 75% ενώ αν κλείσει χειρότερα του -1,50% (κάτω των 1169 μονάδων, και πάλι δύσκολο) το ΤΧ θα πουλήσει, όλες τις θέσεις του σε ΦΡΛΚ, 2000 ΙΝΤΚΑ, 200 ΑΡΑΙΓ και 200 ΤΙΤΚ.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι σαφώς καθοδικό και η μικρή πτώση -0,50% του ΓΔ βασίζεται στην άνοδο των ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Οι μετοχές της ημέρας : ΑΛΜΥ και ΕΝΤΕΡ, οι μοναδικές με ανόδους άνω του +3% και με μεγάλους όγκους. Πιθανόν να ανακοίνωσαν ευνοϊκά 9μηνα αποτελέσματα.

 

Οι ΜΟΤΟ και ΟΛΠ, με επίσης καλά ανακοινωθέντα αποτελέσματα, συνεχίζουν την άνοδό τους με μεκρότερη από χθες ένταση, ο ΟΛΠ με μεγάλους όγκους σήμερα.

 

Και η ΣΕΝΕΡ έχει μεγάλους όγκους με μηδενική μεταβολή αυτή τη στιγμή αλλά με μεγάλο άσπρο σημερινό κηροπήγιο (άνοιγμα χαμηλά, τρέχον πολύ ψηλότερα).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text