Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 27/1023) η κίνηση του ΓΔ εντός στενού οριζόντιου καναλιού αναμονής λίγο κάτω από τις 1200 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 27/1023) η κίνηση του ΓΔ εντός στενού οριζόντιου καναλιού αναμονής λίγο κάτω από τις 1200 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ συμπληρώνει σήμερα την 11η μέρα κίνησής του εντός του στενού εύρους των 1170-1200 μονάδων εξισορροπώντας  την θέση του υπό την επίδραση δύο αντίρροπων εξελίξεων, της θετικής λόγω αναβάθμισης του αξιοχρέου της Ελλάδας και της συμφωνίας ALPHA-UNICREDITO,  και της καθοδικής λόγω της bear market των ξένων δεικτών.

 

Θα παραμείνουμε λοιπόν σε αναμονή έως ότου προκύψει η έκβαση της ανωτέρω διελκυστίνδας θετικών/αρνητικών παραγόντων η οποία θα φανεί με την διάσπαση του αναφερθέντος καναλιού των 1170-1200 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 1200 μονάδες (όπου σήμερα κατήλθε ο σηματοδότης μας αγορών Υψηλό Κλεισιμο 20 ημερών) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70%  σε 80% ενώ αν κλείσει κάτω των 1169 μονάδων θα την μειώσει από 70% σε 60%. Το πιο πιθανό όμως για σήμερα, είναι να κλείσει ο ΓΔ μέσα στο κανάλι.

 

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται με θετικό πρόσημο ενώ τρεις μετοχές. Οι ΣΕΝΕΡ, ΙΝΛΟΤ, ΜΟΤΟ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με μια, την ΜΠΕΛΑ, που χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Μετα δυσκολίας θα λέγαμε ότι είναι οι δύο, ΣΕΝΕΡ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +3,90% με μεγάλους όγκους αλλά κοντά στα χαμηλά τριμήνου και η ΙΝΛΟΤ που πετυχαίνει επίσης μεγάλη άνοδο +3,50% με μεγάλους όγκους 330 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά αγοραστικό στροφέα αλλά που είναι μετοχή εταιρίας με αρνητική καθαρή θέση.

 

Δεν έχουμε άλλη παρατήρηση για σήμερα.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text