Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ για 13η μέρα κυμαίνεται σήμερα (Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023) στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 1170-1200 μονάδων

Ο ΓΔ για 13η μέρα κυμαίνεται σήμερα (Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023) στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 1170-1200 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη φαίνεται η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ο ΓΔ με μικρή μεταβολή +0,48% (στις 1184 μοναδες, στις 3.45 μμ) και μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) εξακολουθεί  να κινείται στο “trading range” των 1170-1200 μονάδων και μάλιστα σε κάπως ανοδική διάταξη.

Στην πραγματικότητα αυτή η παράταση της διάσπασης του αναφερθέντος οριζόντιου εύρους μας είναι ευπρόσδεκτη διότι έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο μακρά είναι η περίοδος συσσώρευσης ενός δείκτης ή μιας μετοχής, τόσο ποιο εύστοχη (θα δημιουργήσει τάση) θα είναι η εν λόγω διάσπαση.

 

Περιμένουμε λοιπόν της πραγματοποίησης της διάσπασης.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από +1,50% (πάνω από τις 1195 μονάδες) το ΤΧ, δεχόμενο σήμα αγορών από το σύστημα του προεξοφλητικού στροφέα, (ο στροφέας είναι οι 1200 μονάδες), θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 80%, ενώ αν κλείσει χειρότερα του -1,50%, θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 60%. Αλλά δεν φαίνεται ο ΓΔ να σπάει σήμερα τα δυο αυτά όρια.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή διπλάσιες των καθοδικών ενώ 3 μετοχές, οι ΦΡΓΟ, ΙΝΤΕΚ και ΣΕΝΕΡ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΙΝΤΕΚ που με μεγάλη άνοδο +6% και μεγάλους όγκους 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλησιάζει το πρόσφατο υψηλό της των 5,88 ευρώ (τρέχουσα τιμή 5,82).

 

Μετοχές υπό συσσώρευση και σε καλή θέση για ανοδική διάσπαση στροφέα. Διακρίνουμε τις ΣΑΡ με στροφέα τα 8 ευρώ και ΠΕΤΡΟ με στροφέα τα 9,2 ευρώ.

 

Μετοχές που βρίσκονται κοντά σε πωλητικό στροφέα, διακρίνουμε τις ΙΝΤΚΑ με πωλ στροφέα τα 1,93 ευρώ.

 

Η ΑΛΦΑ κρατά σχεδόν το 90% της πρόσφατης εκτίναξης +22%, γεγονός θετικό.


Δεν μας παραξενεύει που ο  ΜΥΤΙΛ διορθώνει σήμερα για 3η μέρα με φθίνοντα ρυθμό (-1,3% με 100 χιλ τεμάχια, στα 34,6 ευρώ ) διότι μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας ήταν μεσοβραχυχρονίως υπεραγορασμένος (σχεδόν +20% μέσα σε 2,5 εβδομάδες εν μέσω μεσοχρόνιας γενικής διόρθωσης).


Μεγάλους όγκους συσσώρευσης διακρίναμε σήμερα σε ΙΝΤΕΚ και ΣΕΝΕΡ.


Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα. 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text