Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά με την σημερινή (Δευτ, 6/11/23) αρκετά καλή άνοδο του ΓΔ τείνει να επανέλθει σε ανοδική τάση

Η αγορά με την σημερινή (Δευτ, 6/11/23) αρκετά καλή άνοδο του ΓΔ τείνει να επανέλθει σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ενισχύεται κατά +1,13% (στις 1233 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με στασιμότητα στους ευρωδείκτες.

 

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους έως μεσομακροχρόνιους (εκτός του ΕΚΜΟ(15-80)), φέρουν bullish ενδείξεις ενώ ο ίδιος ο ΓΔ έχει ακριβώς ανακτήσει το μισό της μεγάλης (-17,3%) διόρθωσης του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

 

Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό, λόγω επανόδου της γενικής ανοδικής τάσης, να βιώσουμε ανοδικό τελευταίο δίμηνο 2023 και κλείσιμο έτους κοντά στα θερινά υψηλά των 1345 μονάδων, αρκεί βέβαια ο ΓΔ να μην σημειώσει στο μεταξύ μια μεγάλη διόρθωση χάνοντας το μισό της Οχτωβριάτικης ανοδικής αντίδρασης δηλαδή, δηλαδή υποχωρώντας κάτω των 1170 μονάδων.

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1170 μονάδες, εμείς θα είμαστε αρκετά αισιόδοξοι.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 1230 μονάδες δηλαδή ορατά πάνω από το άνοιγμά του, το ΤΧ θα ενισχύσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 87% σε 90% αγοράζοντας 2000 ΙΝΚΑΤ.

 

Μετοχές

 

Καθαρά ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 4 μετοχές, οι μικρής σημασίας ΦΡΙΓΟ και ΚΕΚΡ, η μεσαίας σημασίας ΑΛΜΥ και η μεγάλης σημασίας ΑΡΑΙΓ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα διότι  είναι 3 μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΙΝΤΚΑ και ΔΕΗ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους, άνω του +2,50%, με μεγάλους όγκους, αλλά δεν βρίσκονται κοντά σε αγοραστικό στροφέα – υψηλά τριμήνου.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει μόνον μια μετοχή, η φετινή leader ΙΝΚΑΤ την οποία και θα αγοράσουμε σήμερα.

 

Τέλος, σήμερα «παίζουν» οι τράπεζες με μεγάλες ανόδους αλλά μέτριους τζίρους. Ο ΔΤΡ πλησιάζει παρά 4 μονάδες το ορόσημο των 1000 μονάδων το οποίο αν κερδίσει θα έχουν όφελος όλες οι μετοχές μέσω ανόδου του ΓΔ που θα προκαλέσει η άνοδος του ΔΤΡ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text