Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από ισχυρή ανοδική αντίδραση, η αγορά σήμερα (Τρίτη, 7/11/23) διορθώνει με φυσιολογικό τρόπο (μέτρια πτώση και μέτριο όγκο)

Μετά από ισχυρή ανοδική αντίδραση, η αγορά σήμερα (Τρίτη, 7/11/23) διορθώνει με φυσιολογικό τρόπο (μέτρια πτώση και μέτριο όγκο)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας εκπλήσσει η σημερινή αναστροφή της αγοράς με τον ΓΔ να υποχωρεί κατά -0,74% (στις 1128 μονάδες, στις 4.15 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πανομοιότυπο συμπεριφορά (διόρθωση μετά από ανοδική αναστροφή) στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

 

Η τρέχουσα διόρθωση -0,74% του ΓΔ θεωρείται φυσιολογική μετά από ισχυρό 20ήμερο ράλι +11,3% (από τις 1111 μονάδες στις χθεσινές 1240 ).

 

Θα ανησυχήσουμε από διαγραμματική άποψη εάν ο ΓΔ χάσει το μισό του αναφερθέντος ράλι κλείνοντας κάτω των 1170 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 90% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Σχεδόν τα ¾ των μετοχών σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση χωρίς καμία από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε να χάνει περισσότερο του -3% αλλά, αντίθετα, μια, η ΠΛΑΘ, κερδίζει λίγο πάνω από +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματικής της θέση, καμία δεν αξίζει σήμερα τον τίτλο.

 

Διακρίνουμε 4 μετοχές : Καταρχήν τις ΑΡΑΙΓ και ΙΝΤΕΚ που πετυχαίνουν μεγάλες σχετικά ανόδους (+1,50% έως +2%) με μεγάλους γι αυτές όγκους και μάλιστα η ΙΝΤΕΚ σημειώνει νέο υψηλό 2023 (το ίδιο είχε πετύχει και η ΙΝΚΑΤ το πρωί αλλά τώρα γύρισε αρνητική).

 

Επιπλέον διακρίνουμε δυο μετοχές που συσσωρεύονται λίγο κάτω από αγοραστικό στροφέα και είναι ο ΣΑΡ με στροφέα τα 8 ευρώ και ο ΠΕΤΡΟ τα 9,2.

 

Οι πρόσφατες νικήτριες ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ σήμερα γύρισαν καθοδικές. Το ίδιο και τα ΕΛΠΕ που σήμερα αναστρέφονται καθοδικά με μεγάλο όγκο 90 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αλλά μια μόνη ημερήσια πτώση μετά από ράλι δεν στοιχειοθετεί έναρξη  καθοδικής τάσης.

 

Ο ΔΤΡ με το υψηλό beta (διακυμανσιμότητα) που τον διακρίνει χάνει κατά 50% περισσότερο του ΓΔ απομακρυνόμενος οριακά από το ψυχολογικό ορόσημο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 988 μονάδες).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text