Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 8/11/23) να σταθεροποιηθεί προς τις 1250 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 8/11/23) να σταθεροποιηθεί προς τις 1250 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,40% (στις 1224 μονάδες, στις 3.55 μμ) παγιώνει σε κάποιο βαθμό την πρόσφατη 5νθήμερη εκτίναξη των 70 μονάδων ή +6% από τις 1111 μονάδες των αρχών Οκτωβρίου στις προ ημερών 1239 κατασκευάζοντας έτσι ένα μικρό σκαλοπάτι (αν δεν προχωρήσει πολύ προς τα κάτω η τρέχουσα μικρή διόρθωση) με σκοπό ένα νέο άλμα προς τις 1300 μονάδες.

 

Η παραπάνω προσπάθεια του ΓΔ δηλαδή, της αγοράς, θα ευοδωθεί όσο ο εν λόγω δείκτης θα κρατιέται στο άνω ήμισυ της αναφερθείσας Οχτωβριάτικης εκτίναξης δηλαδή, όσο δεν θα πέφτει κάτω από τις 1200 μονάδες.

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1200 μονάδες, εμείς θα τρέφουμε προσδοκίες για πορεία του ΓΔ προς το υψηλό 2023 των 1145 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 90% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΚΤΕΡ και ΦΡΙΓΟ πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%. Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση είναι ελαφρώς ανοδική.

 

Η μετοχή της ημέρας : Πανηγυρικά είναι η ΙΝΛΟΤ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +10% με τεράστιους όγκους σχεδόν 5 εκατ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά τον στροφέα – υψηλό έτους των 0,77 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,795).

 

Η ΦΡΙΓΟ είναι η δεύτερη σήμερα μετοχή σε μέγεθος ποσοστιαίας ανόδου, +6%, με χαμηλό όμως όγκο 60 χιλ τεμαχίων ή τζίρο μόλις 5 χιλ ευρώ, πλησιάζοντας τον στροφέα της των 0,09 ευρώ. Η πάλαι ποτέ νικήτρια ΦΡΙΓΟ εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει loser με τιμή κάτω των 10 λεπτών του ευρώ και «μέση ελάχιστη εμπορευσιμότητα» λίγο κάτω των 10.000 ευρώ ημερησίως.

 

Μετοχές που πολιορκούν τον αγοραστικό τους στροφέα : είναι η ΛΑΒΙ με στροφέα τα 0,72 ευρώ, ΠΕΤΡΟ 9,2 και ΣΑΡ με στροφέα τα 8 ευρώ.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΕΚ, ΙΝΛΟΤ, ΕΚΤΕΡ και ΙΝΚΑΤ.

 

Από σήμερα θα συμπεριλάβουμε στην ομάδα των υπό παρακολούθηση μετοχών την ΕΚΤΕΡ λόγω ουσιαστικής ανόδου της εμπορευσιμότητός της από τριμήνου.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text