Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήμερα (Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023) φαίνεται να ξεκινά διόρθωση της αγοράς η οποία δεν θα μας ενοχλεί διαγραμματικά όσο ο ΓΔ θα κρατά τις 1200 μονάδες

Σήμερα (Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023) φαίνεται να ξεκινά διόρθωση της αγοράς η οποία δεν θα μας ενοχλεί διαγραμματικά όσο ο ΓΔ θα κρατά τις 1200 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σήμερα (Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023) φαίνεται να ξεκινά διόρθωση της αγοράς η οποία δεν θα μας ενοχλεί διαγραμματικά όσο ο ΓΔ θα κρατά τις 1200 μονάδες

Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την σημερινή πτώση της αγοράς με τον ΓΔ να χάνει -0,85% (στις 1216 μονάδες, στις 4.15 μμ) με χαμηλό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με μικρή άνοδο στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

 

Σύμφωνα με την θεωρία των ποσοστιαίων retracements, η ανοδική τάση που δημιουργήθηκε στο δεύτερο ανοδικό κύμα, του τέλους Οκτωβρίου – αρχών Νοεμβρίου (από τις 1170 στις 1240 μονάδες) εάν δεν χάσει το μισό της ανοδικής της διαδρομής κλείνοντας ο ΓΔ κάτω των 1200 μονάδων, δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας ότι η αγορά θα γυρίσει άσχημα καθοδικά.

 

Οσο λοιπόν θα κινείται ο ΓΔ άνω των 1200 μονάδων, εμείς δεν θα χάνουμε την αισιοδοξία μας.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο ενδεχομένως να εφαρμόσει μια προληπτική στρατηγική εφαρμόζοντας το σύστημα του προεξοφλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο Στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 130) κατά το οποίο προχωράμε σε ελαφρές προκαταρκτικές πωλήσεις εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα από -1% και με τζίρο μεγαλύτερο της προηγηθείσας συνεδρίασης και σε απόσταση μικρότερη του +4% πάνω από το Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών. Στη περίπτωσή μας εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 1215 μονάδων, (το ΧΚ20 βρίσκεται στις 1200 μονάδες),  το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 86% πουλώντας όλες τις θέσεις του σε ΦΡΛΚ.

 

Μετοχές

 

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών ενώ μόνον μια μετοχή, ο σημαντικός ΟΤΕ, χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΛΜΥ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : εν απουσία θετικών εξελίξεων σε blue chip περιοριζόμαστε στην penny stock ΦΡΙΓΟ που σημειώνει νέο υψηλό εξαμήνου με μεγάλη άνοδο +5,7% και μεγάλους όγκους 570 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Νέα υψηλά 6μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΦΡΙΓΟ, ΤΙΤΚ και ο πύραυλος ΕΚΤΕΡ.

 

Η μετοχή της ημέρας από την αντίστροφη είναι ο ΟΤΕ που χάνει αυτή τη στιγμή -4% με 570 χιλ τεμάχια λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 9μήνου κάτω των προσδοκιών.

 

Ο ΣΑΡ κρατά προς το παρόν την χθεσινή οριακή διάσπαση του αγοραστικού στροφέα των 8 ευρώ.

 

Δυο σημαντικές μετοχές, οι ΟΤΕ και ΕΕΕ, κινούνται κοντά σε πωλητικούς στροφείς, στα 12,9 και 24,3 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία αν σπάσουν καθοδικά θα έχει πρόβλημα και ο ΓΔ λόγω μεγάλου βάρους των δυο μετοχών σε αυτόν.

 

Ο ΔΤΡ (-1,4%) έχει απομακρυνθεί από το ορόσημο των 1000 μονάδων, αυτή τη στιγμή στις 970 μονάδες.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text