Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την σημερινή (Παρ, 10-11-23) πτώση κινδυνεύει να βρεθεί κάτω των 1200 μονάδων χάνοντας την ανοδική του όψη

Ο ΓΔ με την σημερινή (Παρ, 10-11-23) πτώση κινδυνεύει να βρεθεί κάτω των 1200 μονάδων χάνοντας την ανοδική του όψη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρχίζει να μας προβληματίζει η συμπεριφορά της αγοράς καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -1,17% (στις 1203 μονάδες, στις 4.10 μμ) και ελαφρά αυξημένο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ακουμπά την γραμμή του μεσοβραχυχρόνιου δείκτη τάσης ΕΚΜΟ30 και πλησιάζει τον μέσον άξονα των 1200 μονάδων του 30ήμερου εύρους του, τα οποία αν διασπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος, τότε θα εγερθούν πιθανότητες να ξαναδούμε τις 1100 μονάδες.

 

Κρίσιμη είναι λοιπόν η σημερινή συνεδρίαση και εμείς θα αντιδράσουμε ως εξής :

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει με πτώση χειρότερη του -1%, δηλαδή κλείσει κάτω των 1205 μονάδων, το ΤΧ εφαρμόζοντας το σύστημα του προεξοφλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 130., εκδόσεις Eurocapital) θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 75% πουλώντας σε τιμές κλεισίματος,

ΦΡΛΚ 3000 τεμάχια, ΠΕΙΡ 2000, ΜΟΤΟ 5000, ΣΕΝΕΡ 1500.

 

Μετοχές

 

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΛΟΤ, που κερδίζει πάνω από +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν παίρνει σήμερα τον τίτλο. Όμως διακρίνονται για την δύναμή τους, οι ΙΝΛΟΤ με μεγάλη άνοδο +4,6% αλλά με φθίνοντες μεγάλους όγκους, ΙΝΤΕΚ για τα νέα υψηλά μέχρι πριν από λίγο και η ΔΕΗ που αυτή τη στιγμή έχει χάσει την άνοδο +3,50% που είχε με μέτριους όγκους προηγουμένως.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα - υψηλού τριμήνου (το οποίο τείνει να πετύχει ο ΠΑΠ σπάζοντας τον στροφέα των 2,31) ενώ αντίθετα, δυο σημαντικές μετοχές, οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ δίνουν σήματα πώλησης με καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – χαμηλού τριμήνου.

 

Νέα υψηλά πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΕΚ.

 

Μεγάλους όγκους - διανομές  παρουσιάζουν οι, ΣΕΝΕΡ, ΕΕΕ, ΣΑΡ (εφόσον κλείσει με πτώση χειρότερη του -0,5%), ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.

 

Ο Δείκτης Τραπεζών απομακρύνεται περισσότερο από το ορόσημο των 1000 μονάδων, φτάνοντας αυτή τη στιγμή στις 950 μονάδες.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text