Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda Development: Ποιοι υπέβαλαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του Riviera Galleria

Lamda Development: Ποιοι υπέβαλαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του Riviera Galleria

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda Development: Ποιοι υπέβαλαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του Riviera Galleria

H TEΡΝΑ, η Μέτκα και η Ιντρακάτ - Άκτωρ είναι τα τρία σχήματα που υπέβαλαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του Riviera Galleria, του εμπορικού κέντρου που θα αναπτυχθεί στο Ελληνικό.

Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024, με τον ανάδοχο να προκύπτει μέχρι το τέλος του έτους και τα έργα να εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν 2,5-3 χρόνια.

Το Riviera Galleria, που θα βρίσκεται στην περιοχή του Παράκτιου Μετώπου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, θα αποτελείται από τρία κτίρια, δύο ορόφων το καθένα, με εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών και χώρους αναψυχής, καθώς και ένα τέταρτο κτίριο φορτοεκφόρτωσης.

Στο ισόγειο των κτιρίων θα αναπτυχθούν κυρίως εμπορικά καταστήματα, ενώ στον όροφο των κτιρίων, κυρίως χώροι εστίασης και αναψυχής. Και τα τρία κτίρια θα είναι συνολικής επιφάνειας 41.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται και η δημιουργία κατάλληλου χώρου στάθμευσης 966 θέσεων αυτοκινήτων.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η δημιουργία ειδικής έκτασης στην οποία θα φιλοξενούνται καλλιτεχνικές εκθέσεις, καθώς και πλατεία, ένας κατάλληλος διαμορφωμένος μεγάλος ανοιχτός χώρος, όπου θα φιλοξενούνται μεγάλες εκδηλώσεις.

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma που σχεδίασε το κτίριο εμπνεύσθηκε από την κίνηση των κυμάτων και το σχεδίασε με τέτοιο τρόπο "έτσι ώστε να βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με την υπέροχη ακτογραμμή της Αττικής, τον αστικό ιστό της πόλης και την πλούσια βλάστηση του μεγαλύτερου παραθαλάσσιου πάρκου στην Ευρώπη. Το εντυπωσιακό κυματιστό στέγαστρό της αντανακλά την κίνηση του νερού και γίνεται ένα με το τοπίο, αναδεικνύοντας το φυσικό του κάλλος".

Ελένη Μπότα

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text