Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Για τρίτη μέρα σήμερα (Τρίτη, 21-11-23) ο ΓΔ κυμαίνεται πολύ κοντά στο επίπεδο των 1250 μονάδων

Για τρίτη μέρα σήμερα (Τρίτη, 21-11-23) ο ΓΔ κυμαίνεται πολύ κοντά στο επίπεδο των 1250 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά το τρέχον μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ μεγέθους 10 μονάδων ή 0,8%, η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι καθόλου άσχημη καθώς αναφερθείς ΓΔ (αυτή τη στιγμή , 400 μμ, +0,10%, στις 1249 μονάδες, με μικρό τζίρο 70 εκατ χωρίς το πακέτο των 66 εκατ της ΕΤΕ) κινείται γύρω από το επίπεδο των 1250 μονάδων το οποίο θα πρέπει να θεωρηθεί ικανοποιητικό διότι αποτελεί Υψηλό Κλείσιμο 40 ημερών.

 

Επαναλαμβάνουμε, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1200 μονάδες (αφήνουμε ένα περιθώριο ασφαλείας 50 μονάδων ή 4% για να πραγματοποιηθεί μια ενδεχόμενη λογική διόρθωση), εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για ένα εξαιρετικό κλείσιμο έτους κοντά στις 1300 μονάδες του ΓΔ.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 93% με μετοχές ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης μετοχών.

 

Καταρχάς, το πλάτος της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι ελαφρά bearish με το 60% των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ερχόμενο σε αντίφαση με το θετικό πρόσημο του ΓΔ το οποίο οφείλεται στην μεγάλη άνοδο της ΕΕΕ και εκ δευτέρου στις μικρότερες ανόδους των ΟΤΕ, ΠΕΙΡκαι ΔΕΗ. Νικήτριες της συνεδρίασης είναι οι δύο μετοχές, ΕΕΕ και ΕΚΤΕΡ,  που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια ηττημένη, την ΟΤΟΕΛ, που σημειώνει μεγάλη πτώση -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε οι δυο ΕΕΕ και ΟΤΕ που σημειώνουν ανόδους +4,7% και +2% αντίστοιχα, διότι αμφότερες αντιδρούν με μέτριους όγκους σε περιοχή χαμηλών τριμήνου (δηλαδή βρίσκονται υπο καθοδική τάση).

 

Περισσότερο τραβάνε την προσοχή μας η ΕΠΣΙΛ που σήμερα εγείρεται από μια στενή ζώνη συναλλαγών γύρω από τα 9,5 ευρώ ευρισκόμενη περίπου στην μέση του Σεπτεμβριάτικου καταρράκτη…..θα δούμε σιγά σιγά αν η μετοχή θα αναρρώσει μετά το πωλητικό χτύπημα του Σεπτεμβρίου.

 

Επίσης προσέχουμε την ΛΑΒΙ που πλησιάζει τον στροφέα της των 0,7 ευρώ καθώς και την ΕΤΕ που πλησιάζει το δικό της υψηλό των 6,5 ευρώ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 


 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text