Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Παρ, 24/11/23) σε επίπεδα λίγο πάνω από τις 1250 μονάδες

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Παρ, 24/11/23) σε επίπεδα λίγο πάνω από τις 1250 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση  -0,20% (στις 1258 μονάδες, στις 4.05 μμ) με μικρό τζίρο (70 εκατ  μαζί με τα πακέτα των περίπου 6 εκατ της ΕΤΕ, δεν αξίζει να τα αφαιρέσουμε) και με μικρή άνοδο στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί σημειώνουν μεσοβραχυχρόνια ράλι προς τα υψηλά έτους.

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν bullish ενδείξεις, και γι αυτό εμείς αναμένουμε, λόγω ανοδικής ορμής, συνέχιση προς τις 1300 μονάδες.


Η πρόβλεψή μας θα εγκαταλειφθεί εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα μια απότομη βίαιη υποχώρηση προς τις 1200 μονάδες (-4,7% από τώρα) οι οποίες σε 2-3 συνεδριάσεις θα καταστούν Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών όπου το σύστημά μας τοποθετεί τα stop loss του.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ θα προχωρήσει σήμερα στις τελευταίες αγορές του με 600 τεμάχια ΚΡΙ ανεβάζοντας έτσι την μετοχική του έκθεση το περίπου 95% επί του κεφαλαίου του.

 

Μετοχές

 

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά αλλά καμία μετοχή (εκτός της ασταθούς ΦΡΙΓΟ) δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε αντίθεση με 4 μετοχές, τις ΠΡΟΦ, ΚΡΙ, ΚΕΚΡ, ΟΠΤΙΜΑ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Θα θεωρούσαμε την ΚΡΙ που με μεγάλη άνοδο +4% και μεγάλους γι αυτήν τζίρους 250 χιλ ευρώ, διασπά ανοδικά τον στροφέα της των 8,6 ευρώ. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε και την ΟΠΤΙΜΑ που ανυψώνεται από το μετά την ΑΔΕ (Αρχική Δημόσια Εγγραφή) βάλτωμα της τιμής με μεγάλη σήμερα άνοδο +3,48% αλλά μετριότατο τζίρο. Οι δυο αυτές μετοχές δίνουν σήμερα σήματα αγορών για μεσοπρόθεσμους επενδυτές.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΕΝΤΕΡ με στροφέα τα 6,3 ευρώ, ΜΟΗ 24, ΠΕΤΡΟ 9,1, ΟΛΠ 22,5 ευρώ.

 

Η ΕΠΣΙΛΟΝ προσπαθεί να σπάσει ανοδικά το χερούλι με στροφέα τα 9,7 ευρώ.

 

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΚΡΙ, ΟΠΤΙΜΑ και ΕΚΤΕΡ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας το ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τάση.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 


  


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text