Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023) την πορεία του προς τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023) την πορεία του προς τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους κατέχοντες μετοχές ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο  +0,54% (στις 1265  μονάδες), με καλό τζίρο (92 εκατ αν αφαιρέσουμε τα πακέτα της ΕΤΕ) και με πολύ μικρή πτώση στους διεθνείς δείκτες, προχώρησε με ένα ακόμα μικρό βήμα προς τον στόχο των 1300 μονάδων, τον οποίον λογικά, βάσει επικρατούσας ανοδικής ορμής, θα πρέπει να κατακτήσει μέχρι το τέλος του έτους.

 

Θα παραμένουμε αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ θα κινείται στο άνω ήμισυ του μηνιαίου εύρους του των 1190-1265 μονάδων δηλαδή, πάνω από τις 1227,5 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 28/11/23

Κατά πάσα πιθανότητα το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει αύριο πράξεις, ούτε αγορές διότι είναι σχεδόν πλήρως «αγορασμένο» αλλά ούτε θα κάνει και πωλήσεις διότι το μεσοπρόθεσμο stop loss (ΧΚ20) του ΓΔ βρίσκεται πολύ χαμηλά, στις 1190 μονάδες, και είναι σχεδόν αδύνατον να χτυπηθεί από μια ημερήσια πτώση.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα ¾ των μετοχών ενώ 7 μετοχές, οι ΟΠΤΙΜΑ, ΣΑΡ, ΕΛΧΑ, ΠΡΟΦ, ΚΡΙ, ΟΛΘ, ΕΚΤΕΡ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν πληρούσε σήμερα το τριπλό κριτήριο, μεγάλη ημερήσια άνοδος – μεγάλοι όγκοι – κλείσιμο κοντά σε στροφέα (υψηλο τριμήνου) ώστε να ονομασθεί μετοχή της ημέρας.

Ωστόσο, εντυπωσιακές ήταν σήμερα οι, ΕΛΧΑ και ΠΡΟΦ που έκλεισαν με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους αρκετά χαμηλότερα από το θερινό υψηλό τους, και αντιθέτως, έκλεισαν αρνητικά με μεγάλους όγκους οι, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ και ΕΤΕ, ενώ η ΙΝΤΚΑ σημείωσε ενδοημερήσια καθοδική αναστροφή με μεγάλους όγκους. Η γενική τάση όμως της αγοράς είναι ανοδική και δεν νομίζουμε να κινδυνεύουν από βυθίσεις οι τελευταίες 4 μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text