Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατήθηκε και σήμερα (Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023) με επιτυχία λίγο πάνω από τις 1260 μονάδες

Ο ΓΔ κρατήθηκε και σήμερα (Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023) με επιτυχία λίγο πάνω από τις 1260 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανθεκτικότητα δείχνει το ΧΑ με τον ΓΔ να κλείνει στις 5.10 μμ στις 1264 μονάδες  (-0,05%) με μέτριο τζίρο (80 εκατ χωρίς τα πακέτα της ΕΤΕ) και με επίσης ήπιες διορθώσεις στις υπό ανοδική τάση ξένες αγορές.

 

Αυτή η ανθεκτικότητα της αγοράς πιθανόν να σημαίνει δυναμική ανόδου καθόσον η μέχρι τούδε 50ήμερη ανοδική αντίδραση του ΓΔ +13,60% δεν ελκύει τους ήδη αγορασμένους – κερδισμένους traders να ρευστοποιήσουν ή μπορεί αυτοί να πουλούν αλλά να εξουδετερώνονται από νεοεισερχόμενους ή από τους ίδιους αν κάνουν επανείσοδο.  Η διατήρηση λοιπόν της ανοδικής αντίδρασης του ΓΔ στα ψηλά της δείχνει  μάλλον δυναμική για ψηλότερα.

 

Θα αναθεωρήσουμε την αισιοδοξία μας  αν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα απότομη και ισχυρή διόρθωση χάνοντας το μισό της 20ήμερης ανόδου του δηλαδή, κλείνοντας κάτω των 1230 μονάδων.

 

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κλείνουν αρνητικά διαφωνεί με την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ που στηρίχθηκε στις ανόδους των ΔΕΗ, ΜΟΗ και τραπεζικών μετοχών.

 

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΔΕΗ που πλησίασε το θερινό υψηλό των 11,1 ευρώ με σημερινό κλείσιμο +2,38% και τζίρο κοντά στα 14 εκατ.

 

Διακρίθηκε επίσης η ΜΟΗ που επιβεβαίωσε την χθεσινή ανοδική διάσπαση στροφέα των 24 ευρώ με νέα σημερινή άνοδο κοντά στο +2%.

 

Σε υψηλά τριμήνου έκλεισαν σήμερα οι, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΕΚΤΕΡ και οι 4 τραπεζικές ενώ καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν σημείωνε νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

 

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 


 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text