Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ καθοδόν προς τις 1300 μονάδες. (Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023)

Ο ΓΔ καθοδόν προς τις 1300 μονάδες. (Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ηπια ανοδικά κινήθηκε σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να κλείνει στις 1271 μονάδες (+0,51%) με μέτριο για την εποχή τζίρο (80 εκατ αν αφαιρέσουμε τα υπερβάλλουσες συναλλαγές σε ΕΤΕ) και με τα διεθνή χρηματιστήρια να κινούνται με τον ίδιο ρυθμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών δηλαδή σε ανοδική τάση πλησιάζοντας τα θερινά υψηλά.

Η τάση του ΧΑ είναι καθαρά ανοδική αφού όλοι οι δείκτες τάσης από βραχυχρόνιους, όπως ο 4 days range, έως μεσομακροχρόνιους, όπως ο ΑΚΜΟ200, φέρουν bullish ενδείξεις που σημαίνει ότι υπάρχει σαφής ορμή προς τα πάνω χωρίς βραχυχρόνιες ενοχλήσεις (έντονες διορθώσεις).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ανάκτηση των 1300 μονάδων του ΓΔ είναι πολύ πιθανή μέσα στο πρώτο μισό του Δεκέμβριου και πολύ πιθανό να γίνει το κλείσιμο του έτους σε υψηλό 2023, πάνω από τις 1345 μονάδες.

Θα παραμένουμε αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 1235 μονάδων του μηνιαίου του εύρους των 1200-1270 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 30-11-2023

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις. Οι αγορές μας των 600 μετοχών ΚΡΙ της 24ης Νοεμβρίου και των 2000 ΛΑΒΙ της σήμερον, θα περαστούν στην αποτίμηση χαρτοφυλακίου αύριο το πρωί.

Μετοχές

Ανοδικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των 60 μετοχών που παρακολουθούμε να κλείνουν θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ 3 μετοχές οι, ΙΚΤΙΝ, ΛΑΒΙ και ΤΕΝΕΡΓ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή της ομάδας των 60 που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : ήταν η ΛΑΒΙ που έσπασε ανοδικά τον στροφέα – υψηλό τριμήνου των 0,703 με μεγάλη άνοδο +5,25% και μεγάλους όγκους, σχεδόν 800 χιλ τεμαχίων.

Αξιοπρόσεκτες με μεγάλους όγκους και έντονα θετικό κλείσιμο προς σε χαμηλή περιοχή  του εξαμήνου ήταν οι, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΙΚΤΙΝ, ΦΡΙΓΟ  και επίσης αξιοπρόσεκτες ήταν οι, ΟΛΠ, ΜΟΗ και ΤΙΤΚ που πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής το υψηλό έτους.

Σήμερα κατέγραψε υψηλό έτους μόνον η ΚΡΙ.

H INKAT περιέργως έχει «κολλήσει» για αρκετές μέρες στα 3,45 ευρώ. Κάτι επίκειται να γίνει.

Αρκετές διανομές παρατηρήσαμε σήμερα σε ΕΥΔΑΠ και μετριότερες σε ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο το βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text