Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε στο 5,2% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε στο 5,2% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε στο 5,2% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ακόμη ταχύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί με φόντο τις ανοδικές αναθεωρήσεις των επιχειρηματικών επενδύσεων και των κρατικών δαπανών.

Η αύξηση του ΑΕΠ αναθεωρήθηκε στο 5,2% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 4,9%. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν βραδύτερα κατά 3,6%, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της κυβέρνησης για τα στοιχεία που εκδόθηκαν την Τετάρτη.

Η αναθεώρηση προς τα κάτω των δαπανών των νοικοκυριών αντανακλά την βραδύτερη αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες. Μετά από μια προηγούμενη αναφερόμενη μείωση, οι επιχειρηματικές επενδύσεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω σε αύξηση 1,3% λόγω των σταθερότερων δαπανών για κατασκευές. Η στέγαση ήταν επίσης ισχυρότερη από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί.

Εν τω μεταξύ, ο άλλος βασικός δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της κυβέρνησης – το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημα – αυξήθηκε με πιο συγκρατημένο ρυθμό κατά 1,5%. Πρόκειται για μια μέτρηση του εισοδήματος που παράγεται και του κόστους που προκύπτει από την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Ο μέσος όρος των δύο μέτρων ανάπτυξης ήταν 3,3%, υπερδιπλάσιος του μέσου ρυθμού του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text