Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΒΑΞ: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχο στα 2,79 ευρώ για την μετοχή δίνει η Optima Bank

ΑΒΑΞ: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχο στα 2,79 ευρώ για την μετοχή δίνει η Optima Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΒΑΞ: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχο στα 2,79 ευρώ για την μετοχή δίνει η Optima Bank

Με τίτλο «ζεσταίνει τις μηχανές» και σύσταση για «Αγορά» με περιθώριο ανόδου 101% από τα τρέχοντα επίπεδα έως την τιμή-στόχο 2,79 ευρώ ανά μετοχή για το 2024 ξεκινά την κάλυψη της ΑΒΑΞ η Optima Βank, με ανάλυση η οποία εκδόθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Κάνοντας χρήση διαφόρων μοντέλων αποτίμησης, οι αναλυτές της Optima Bank άθροισαν την αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας (sum-of-the-parts). Η συνολική επιχειρηματική αξία του ομίλου (BV) σύμφωνα με τον δανεισμό της 30.06.2023 προσδιορίζεται σε 700εκ ευρώ, με το κατασκευαστικό σκέλος να αποτιμάται σε 195εκ ευρώ, οι παραχωρήσεις σε 379εκ ευρώ, τα ακίνητα και οι μαρίνες σε 93εκ ευρώ, και οι θυγατρικές σε 33εκ ευρώ.

Αυξημένη αποτίμηση

Η αποτίμηση μάλιστα μπορεί να αυξηθεί εφόσον η ΑΒΑΞ κερδίσει νέα έργα σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αναμενόμενο, ή βελτιωθούν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους στην κατασκευή και αυξηθούν οι κυκλοφοριακές ροές στις παραχωρήσεις, εισφέροντας μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από μερίσματα.

Η υψηλή κερδοφορία που αναμένεται για το κατασκευαστικό σκέλος της ΑΒΑΞ μέχρι το 2026 λόγω ενίσχυσης των εσόδων και βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους, εκτιμάται από τους αναλυτές της Optima Bank ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποκλιμάκωση του δανεισμού και διανομή μερισμάτων στους μετόχους.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text