Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο σήμερα, Παρ, 1-12-23, ο Γενικός Δείκτης διατηρεί την τάση του προς τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο σήμερα, Παρ, 1-12-23, ο Γενικός Δείκτης διατηρεί την τάση του προς τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καμία διαφορά δεν έχει η σημερινή συνεδρίαση με την χθεσινή και τις περισσότερες του τελευταίου δεκαπενθημέρου. Ο ΓΔ και πάλι σημειώνει μικρή άνοδο, αυτή τη στιγμή, 4.25, η άνοδος είναι +0,20% (στις 1278 μονάδες) σε υψηλά 4μήνου, και πάλι το επίπεδο του τζίρου βρίσκεται στα περίπου 80 εκατ (αν αφαιρέσουμε τα χθεσινά rebalancing των ξένων) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες διατηρούν μια κάπως περίεργη συμπαγή 30ήμερη άνοδο προς τα υψηλά έτους χωρίς αξιόλογες ενδιάμεσες διορθώσεις.

 

Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κατάσταση της τάσης του ΓΔ η οποία είναι σαφώς ανοδική και στην οποία θα επιτρέψουμε μικρές διορθώσεις έως το ήμισυ του κυλιόμενου 30ήμερου καναλιού του, που σήμερα βρίσκεται στις 1238 μονάδες. Εάν ο ΓΔ σημειώσει απότομη ισχυρή διόρθωση κάτω των 1238 μονάδων, τότε θα ανησυχήσουμε για ενδεχόμενη αναστροφή τάσης.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ 3 μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΑΒΑΞ, ΕΚΤΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Μετά δυσκολίας, λόγω μέτριας εμπορευσιμότητας, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την ΕΝΤΕΡ η οποία ξεπερνώντας τον σεπτεμβριάτικο κλυδωνισμό (-17,5% από το υψηλό τέλος Αυγούστου), ανέρρωσε τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα σημειώνει νέο υψηλό έτους με μέτρια άνοδο +1,3% και καλούς όγκους 45 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΕΝΤΕΡ, ΤΙΤΚ, ΕΚΤΕΡ και ΟΛΠ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

 

Νέα μεγάλη ημερήσια άνοδο +4% σημειώνει σήμερα ο ΑΒΑΞ. Λέτε να επαναληφθεί το φαινόμενο της ΕΚΤΕΡ ;

 

ΟΤΟΕΛ : προσπαθεί να αποτρέψει την καθοδική διάσπαση εμφανούς κατηφορικού τριγώνου. Η μετοχή διαγραμματικά είναι επικίνδυνη για καθίζηση, η οποία όμως μπορεί να μην γίνει καθόσον η γενική τάση είναι καθαρά ανοδική.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text