Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταματά σήμερα, Δευτ, 4/12/23, για μια μικρή στάση στις 1275 μονάδες

Ο ΓΔ σταματά σήμερα, Δευτ, 4/12/23, για μια μικρή στάση στις 1275 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις στον ΓΔ και χωρίς ιδιαίτερα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές κυλά η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ σημειώνει πολύ μικρή πτώση -0,30% (στις 1276 μονάδε, στις 4.20 μμ), με μικρό τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πολλούς ευρωδείκτες σε οριακά νέα υψηλά 4μήνου δηλαδή σε ανοδική τάση που δίνει ασφάλεια στην ανοδική τάση του ΧΑ.

 

Η ανοδική τάση του ΓΔ είναι ακόμα καλογραμμένη και συμπαγής με συνέπεια να περιμένουμε λόγω ανοδικού momentum, ακόμα υψηλότερα επίπεδα προς τις 1300 μονάδες πριν το τέλος του έτους.

 

Τα αισιόδοξα αισθήματά μας θα μετριασθούν μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα απότομη και βίαιη πτώση χάνοντας το μισό του τελευταίου ανοδικού κύματος από τις 1200 έως τις 1280, δηλαδή κλείνοντας κάτω των 1240 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΠΑΠ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια την μεγάλη άνοδο + μεγάλους όγκους + θέση κοντά σε αντίσταση, καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο.

 

Μας εντυπωσιάζει όμως η ΙΝΤΚΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +5,5% με μεγάλους όγκους 350 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σε νέα υψηλά έτους.

 

Εκτός από την ΙΝΤΚΑ νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΟΛΠ και ΕΝΤΕΡ, πιθανότατα λόγω πολύ καλής πορείας των θεμελιακών τους.

 

Πλησιάζει και πάλι τον στροφέα του ο ΠΑΠ στα 2,3 ευρώ.

 

Τέλος, καθώς προσέχουμε πάντα τους όγκους, σήμερα ήμερα βλέπουμε να συσσωρεύονται η ΙΝΤΚΑ και η ΑΔΜΗΕ και να διανέμονται τα ΕΛΠΕ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text