Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή σήμερα, Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, αρνείται να διορθώσει το τρέχον δίμηνο μέχρις στιγμής ισχυρό +15% ράλι

Ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή σήμερα, Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, αρνείται να διορθώσει το τρέχον δίμηνο μέχρις στιγμής ισχυρό +15% ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να γράφει ελάχιστη άνοδο +0,10% (στις 1271 μονάδες, στις 4.25 μμ) με μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε σαφή ανοδική τάση ( Ο DAX σε νέα υψηλά ζωής).

Δεν αλλάζει τίποτα από το χθεσινό σχόλιο. Το ΧΑ βρίσκεται σε καθαρή καλογραμμένη ανοδική τάση κοντά στο υψηλό τριμήνου.

Το θέμα δεν είναι μόνον αν θα ανακτήσει ο ΓΔ τις 1300 μονάδες ή το υψηλό έτους των 1345 μονάδων, αλλά που θα βάλουμε εμείς τα stop loss μας αν γίνει καμιά «στραβή». Προειδοποίηση για πωλήσεις εμείς θα έχουμε αν ο ΓΔ διορθώσει απότομα κάτω από τις 1240 μονάδες (τον μέσον άξονα του μηνιαίου του εύρους) ενώ σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε αν ο ίδιος δείκτης συνεχίσει την κατάβασή του και πλησιάσει με δύναμη ή διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1200 μονάδες.

 


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως «αγορασμένο» ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν οριακά σε αριθμό των καθοδικών ενώ 7 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΕΚΤΕΡ, ΣΠΕΗΣ, ΑΛΜΥ και ΕΛΠΕ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η τρεις αδελφές, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ που σημειώνουν ανόδους από +3% έως +6% με μεγάλους όγκους. Όλες είναι υπεραγορασμένες αλλά η ΙΝΛΟΤ διαγραμματικά θα επέτρεπε σήμερα αύξηση θέσεων καθώς σημειώνει ισχυρή ανοδική αντίδραση από βραχυχρόνιο χαμηλό εν μέσω μεσομακροχρόνιας ανοδικής τάσης.

Ξεχωρίζουν επίσης για την δύναμή τους οι, ΕΛΠΕ, ΒΙΟΣΣΚ και ΑΡΑΙΓ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +2% με μεγάλους όγκους.

Νέα υψηλά έτους καταγράφουν σήμερα οι, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ, ΕΚΤΕΡ, ΤΙΤΚ και ΕΝΤΕΡ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε στην τριάδα ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ και στις ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΝΤΕΡ, ενώ διανομές παρατηρούμε σε ΣΑΡ.

Τέλος, εξάγουμε από την λίστα παρακολούθησής μας την ΑΤΤ λόγω στεγνώματος της εμπορευσιμότητάς της.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text