Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει και σήμερα (Παρ, 8/12/2023) για όγδοη μέρα την θέση τους στην περιοχή των 1270-80 μονάδων

Ο ΓΔ παγιώνει και σήμερα (Παρ, 8/12/2023) για όγδοη μέρα την θέση τους στην περιοχή των 1270-80 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ (-0,14%, στις 1271 μονάδες, στις 4.25 μμ και με τζίρο γύρω στα 80 εκατ χωρίς τα πακέτα της ΕΛΠΕ) σταθεροποιεί την θέση του στο εύρος των 1270-1280 μονάδων κάνοντας το εν λόγω επίπεδο να θεωρηθεί από τους επενδυτές σαν «λογικό» (και όχι υπεραγορασμένο) το οποίο με αυτό το τρόπο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για επίθεση ανακατάληψης των 1300 μονάδων.

Η θετική μας προσέγγιση θα εγκαταλειφθεί μόνον εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα μια απότομη ισχυρή καθίζηση κάτω των 1240 μονάδων δηλαδή, του μέσου του από εικοσαήμερου καναλιού των 1280-1200 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν οι διπλάσιες των ανοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΑΤΤΙΚΑ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟΣΣΚ, ΟΛΠ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια δευτερεύουσα μετοχή, την ΣΠΕΙΣ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Κερδίζει σήμερα, αρνητικές εντυπώσεις η ΕΛΠΕ που χάνει -5,32% (στα 7,3 ευρώ) με 37 χιλ τεμάχια αξίας 260 εκατ ευρώ). Προφανώς, οι ξένοι πουλούν ένα μέρος από τις μετοχές που πήραν κατά το πρόσφατο placement μετοχών ΕΛΠΕ στα 7 ευρώ αλλά παράλληλα δεν βρίσκονται αγοραστές να τους αναχαιτίσουν.

Αντίθετα με τα ΕΛΠΕ, η ΜΟΗ πολιορκεί επίμονα τον εμφανή της στροφέα των 25 ευρώ (τρέχουσα τιμή 24,44).

Ο ΠΕΤΡΟ αντιδρά σήμερα ήπια μετά την χθεσινή του απομάκρυνση (με πτώση) από τον στροφέα των 9 ευρώ  (τρέχουσα τιμή 8,88).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ και ΕΝΤΕΡ.

Τέλος, ο ΟΛΠ πιέζεται σήμερα άσχημα με -3,50% αλλά με ελάχιστον όγκο 4,2 χιλ τεμαχίων.

Θα επανέλθουμε τη Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text