Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με πολύ μικρή σήμερα (Δευτ, 11/12/23) μεταβολή συνεχίζει για 7η μέρα να σταθεροποιείται λίγο κάτω του πρόσφατου υψηλού των 1280 μονάδων

Ο ΓΔ με πολύ μικρή σήμερα (Δευτ, 11/12/23) μεταβολή συνεχίζει για 7η μέρα να σταθεροποιείται λίγο κάτω του πρόσφατου υψηλού των 1280 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή +0,10% (στις 1275 μονάδες, στις 4.20μ μμ) , με  μικρό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωδείκτες σε σαφώς ανοδική τάση πολύ κοντά στα υψηλά έτους, να παγιώνει για 7η μέρα την θέση του στο πολύ στενό οριζόντιο κανάλι των 1270-1280 μονάδων το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για ένα νέο ανοδικό ρεύμα προς τις 1300 μονάδες ή και ψηλότερα.

 

Εν τω μεταξύ, αύριο το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, θα ανέλθει αύριο στις 1242 μονάδες όπου θα τοποθετήσουμε εμείς το συστημικό stop loss μας που σημαίνει μείωση του κινδύνου που υποκείμεθα με την έννοια ότι αν γυρίσει απότομα άσχημα καθοδικά η αγορά, και χτυπήσει το stop, οι ζημιές μας θα είναι περιορισμένες.

Παραμένουμε λοιπόν στις θέσεις μας.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

 

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές. Οι ανοδικές αυτή τη στιγμή υπερτερούν σε αριθμό των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΤΙΤ, ΑΒΑΞ, ΛΑΒΙ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤΙΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Σήμερα κερδίζει τις εντυπώσεις ο ΤΙΤΚ με άνοδο +5,33% με καλούς όγκους σχεδόν 100 χιλ τεμαχίων σε νέα υψηλά έτους.

 

Εκ δευτέρου η ΛΑΒΙ που με άνοδο +3,3% και μεγάλους αλλά μειωμένους ώς προς τους όγκους των τελευταίων ημερών, σημειώνει επιτέλους, νέο υψηλό έτους.

 

Και τρίτον, ο ΑΒΑΞ σημειώνει σήμερα νέο υψηλό τριμήνου με μεγάλη άνοδο +5,6% και μεγάλους όγκους.

 

Προσέχουμε την ΜΟΗ που πλησιάζει τον εμφανέστατο στροφέα της των 25,2 ευρώ.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν οι, ΤΙΤΚ, ΛΑΒΙ και ΙΝΤΚΑ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος η ΑΤΤΙΚΑ.

 

Η ΑΤΤΙΚΑ κυριολεκτικά καταρρέει με πτώση -10% και όγκο 180 χιλ τεμαχίων πιθανόν λόγω απόφασης του ομίλου να της αφαιρεθούν τα πλοία μετατρεπόμενη έτσι σε μετοχή-φάντασμα. Πιθανόν να την εξάγουμε από την λίστα παρακολούθησης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text