Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ο Dow Jones, πιθανότατα, ξεκίνησε ένα σερί αρκετών “νέων ιστορικών υψηλών”

Ο Dow Jones, πιθανότατα, ξεκίνησε ένα σερί αρκετών “νέων ιστορικών υψηλών”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Dow Jones, πιθανότατα, ξεκίνησε ένα σερί αρκετών “νέων ιστορικών υψηλών”

Όπως είχε προβλεφθεί, η επίτευξη νέου ιστορικού υψηλού κλεισίματος από το δείκτη Dow Jones, προκάλεσε ενθουσιασμό στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις τους, έντονα ανοδικά (δείτε εδώ).

Συνήθως, ένα νέο υψηλό, είναι “κρίσιμο” σημείο, αφού μπορεί να σημάνει και “γενική υποχώρηση”. Όμως, νομίζουμε ότι δεν είναι τέτοια η περίπτωση, τώρα. Το παρόν “νέο υψηλό” υποστηρίζεται από αρκετά καλά θεμελιώδη και από μία επερχόμενη φάση πτώσης των επιτοκίων -η προεξόφληση αυτής της κατάστασης ξεκίνησε χθες.

 

Η τελευταία αφορά που ο Dow Jones πέτυχε νέο υψηλό, ήταν την 4/1/2022, δηλαδή, πριν από δύο χρόνια. Όπως έχουμε αναφέρει, όταν επιτυγχάνεται ένα νέο υψηλό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (τα δύο χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα), τότε, ακολουθεί μία σειρά νέων υψηλών, για κάποιο χρονικό διάστημα.

Εκτίμησή μας είναι ότι, στις επόμενες εβδομάδες, θα δούμε αρκετά “νέα υψηλά”.

Αυτά θα παρασύρουν και τους υπόλοιπους διεθνείς δείκτες, ή τουλάχιστον, τους περισσότερους απ’ αυτούς.

 

Θα παρασύρουν και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Αυτό είναι ευτυχές. Είναι ευτυχές, όχι μόνον επειδή θα “απολαύσουμε” άνοδο των τιμών, αλλά και επειδή, μετά από πολλά χρόνια, συντονιζόμαστε και πάλι με τις διεθνείς αγορές και τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

 

Έτσι λοιπόν, η σημερινή συνεδρίαση θα είναι ανοδική. Και αν μην ξεχνάμε ότι “στην πλημμυρίδα, όλες οι βάρκες ανεβαίνουν”. Απολαύστε την άνοδο, χωρίς να αγχώνεστε αν μια μετοχή ανεβαίνει 3% και μία άλλη 5%. Απολαύστε αυτό που σας δίνει η αγορά και να είστε ικανοποιημένοι απ’ αυτό. Άλλωστε, δε το χρωστά σε κανέναν μας.

 

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, θα δημοσιευθεί άρθρο με ενδιαφέροντα στατιστικά -και διδακτικά- στοιχεία για την πορεία των αμερικανικών δεικτών.

 

Καλή σας μέρα!

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text