Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δίνει μάχη σήμερα (Πέμπτη, 14-12-23) να ανακαταλάβει τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ δίνει μάχη σήμερα (Πέμπτη, 14-12-23) να ανακαταλάβει τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενώ το πρωί με ένα δυνατό ξεκίνημα ο ΓΔ διέσπασε ανοδικά κατά 4 μονάδες το φράγμα των 1300 μονάδων, αυτή τη στιγμή, 3.45 μμ, έχει υποχωρήσει στις 1296 μονάδες (+0,30% από το χθεσινό κλείσιμο). Ο σημερινός τζίρος είναι αυξημένος (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι κυριότεροι ξένοι δείκτες καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά. Ωστόσο, το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι μαύρο καθώς το άνοιγμα έγινε στις 1302 και το τρέχον βρίσκεται στις 1296 μονάδες.

 

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική, το διεθνές πλαίσιο είναι άκρως ευνοϊκό, οπότε είναι πολύ πιθανή η ανάκτηση των 1300 μονάδων σε τιμές κλεισίματος λίαν συντόμως, γεγονός που θα σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος προς το θερινό υψηλό έτους των 1345 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές γιατί δεν έχει άλλα μετρητά αλλά ούτε και πωλήσεις γιατί η τάση είναι καθαρά ανοδική.

 

Μετοχές

 

Δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα σήμερα σε μετοχές. Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή διπλάσιες των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του =3%, η ΛΑΒΙ,  σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τον τίτλο.

 

Μας εντυπωσιάζουν οι ΛΑΒΙ που σημειώνει νέο υψηλό με μεγάλη άνοδο τιμής +4,66% και μεγάλους όγκους 700 χιλ μέχρις στιγμής καθώς και η ΑΤΤΙΚΑ που εμφανίζει σχηματισμό ακίδας πυθμένα με μεγάλους όγκους στην κάθοδο και στο ανοδικό γύρισμα.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα (αντίστασης εδραζομένης σε πολλές ισοϋψείς κορυφές)  αλλά τείνουν να το κάνουν οι, ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 12 ευρώ, ΕΠΣΙΛ 9,7, ΜΟΗ 25,2 και ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 38,4 ευρώ.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΤΙΤΚ, ΛΑΒΙ, ΕΝΤΕΡ, ΙΝΚΑΤ.

 

Συσσωρεύσεις παρατηρούμε σήμερα σε, ΛΑΒΙ΄, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΣΑΡ και διανομές σε καμία μετοχή.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα, πριν τις 4.00 μμ.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text