Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει και σήμερα (Δευτέρα, 18/12/23) ήπια λίγο κάτω από το ικανοποιητικό επίπεδο των 1300 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει και σήμερα (Δευτέρα, 18/12/23) ήπια λίγο κάτω από το ικανοποιητικό επίπεδο των 1300 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά το αρνητικό πρόσημο των περισσοτέρων μετοχών, εμείς θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση θετική καθόσον η μικρή πτώση του ΓΔ (-0,34%, στις 1286 μονάδες, στις 4.15 μμ) λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης της υπεραγορασμένης κατάστασης που έχει βρεθεί η αγορά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η ανοδική αντίδραση ΒΑ (από τις 1111 έως στις 1300 μονάδες) είναι υπερβολικά ραγδαία (+17,3% μέσα σε 2,5 μήνες) και αν συνεχιστεί με το ίδιο ρυθμό για 1-2 εβδομάδες ακόμα, η καμπύλη του ΓΔ θα μετατραπεί σε εκθετική που συνήθως ακολουθείται από βίαια διόρθωση.

 

Καλοδεχόμαστε λοιπόν την σημερινή ήπια πτώση του ΓΔ λίγο κάτω από τις 1300 μονάδες και αν συνεχιστεί εξ ίσου η ήπια μεταβλητότητα για λίγες ακόμα μέρες, θα εμφανισθεί ένας σχηματισμός συνέχισης ή ανάπαυλας που συχνά ακολουθείται από νέο ανοδικό κύμα. Αρκεί βέβαια στο μεταξύ να μην προκύψει καμιά άγρια διόρθωση του ΓΔ κάτω του επιπέδου στήριξης – χαμηλού 20 ημερών των 1240 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 95% αγορασμένο ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Ούτε σήμερα βλέπουμε αξιόλογα περιστατικά σε μετοχές. Η αναλογία πτωτικών / ανοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή 3 προς 1, αλλά μόνον δύο μετοχές, οι ΟΛΠ και ΕΠΣΙΛ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΒΑΞ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3%. Από άποψης πλάτους αγοράς η σημερινή συνεδρίαση δείχνει πλευρική λόγω έλλειψης περιστατικών μεγάλων πτώσεων σε μετοχές.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία.

 

Ωστόσο, πολύ καλές εντυπώσεις αποκομίζουμε από τις :

 

-ΑΒΑΞ, που σημειώνει νέο υψηλό έτους ξεπερνώντας την θερινή κορυφή με μεγάλη σήμερα άνοδο +4% και μεγάλους όγκους 600 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

-ΙΝΤΕΚ που πλησιάζει την κορυφή Νοεμβρίου των 6,3 ευρώ με καλή άνοδο  +2,2% και μέτριο όγκο 12 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (τρέχουσα τιμή 6,25).

-ΕΤΕ που πλησιάζει με καλή άνοδο +1,8% την φθινοπωρινή κορυφή των 6,5 ευρώ (τρέχουσα τιμή 6,34).

 

Από την άλλη μεριά, ερωτηματικά μας εγείρει ο ΟΛΠ ο οποίος μετά τα νέα υψηλά έτους που πέτυχε την Παρασκευή, σήμερα διορθώνει άσχημα -3,55% με μεγάλους όγκους 20 χιλ τεμαχίων.

-Την ίδιαν απορία έχουμε και με την ΕΠΣΙΛ η οποία μετά την ανοδική διάσπαση της αντίστασης-χερουλιού των 9,7 ευρώ την Παρασκευή, σήμερα διορθώνει άγαρμπα με -3,3%.

 

Προσέχουμε την ΔΕΗ και τον στροφέα της στα 11,11 ευρώ.

 

Η ΜΟΗ σήμερα έκοψε μέρισμα -1,6% επί της τιμής της, αλλά η πτώση τιμής είναι μεγαλύτερη -2,8% απομακρυνόμενη από τον στροφέα των 25,2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 24,35).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text