Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Τετ, 20-12-23) οριακά να «πατήσει» τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Τετ, 20-12-23) οριακά να «πατήσει» τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποίησή επικράτησε σήμερα στην αγορά καθώς ο ΓΔ έστω και με οριακό τρόπο, με πολύ μικρή άνοδο +0,23% και μικρό τζίρο (72 εκατ) κατόρθωσε να κλείσει κατά μιάμιση μονάδα πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1300 μονάδων.

Τώρα πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για την ανάκτηση και του υψηλού 12μήνου και σχεδόν δεκαετίας των 1345 μονάδων.

Θα είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ΓΔ θα τα καταφέρει στις αρχές του επόμενου έτους αρκεί να μην σημειώσει στο ενδιάμεσο καμία οξεία διόρθωση κάτω του κυλιόμενου χαμηλού 20 ημερών που από χθες βρίσκεται στις 1260 μονάδες.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 21/12/23

Το σχεδόν πλήρως long Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές ισαρίθμησαν σήμερα των ανοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΑΤΤΙΚΑ, ΚΕΚΡ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΕΛΛΑΚΤ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΛΑΒΙ, που έχασε λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια, το μέγεθος της ανόδου, το μέγεθος των όγκων και την διαγραμματική θέση (κοντά σε αντίσταση), καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα ακριβώς αυτόν τον τίτλο. Όμως, εντυπωσίασαν οι εξής :

-ΑΤΤΙΚΑ. Μετά την απότομη βύθιση -28% στις αρχές Δεκέμβρη, η μετοχή αναστράφηκε ανοδικά με δύο οξείς πυθμένες και με μεγάλους όγκους γεγονός που μας δίνει την υποψία ότι θα καταφέρει να ανακτήσει σύντομα το μεγαλύτερο μέρος της αναφερθείσας βύθισης φτάνοντας τα 2,5 ευρώ (+21% από τώρα).

-Τα «κοκκαλόχαρτα» ΙΝΤΚΑ-ΙΝΛΟΤ-ΙΝΚΑΤ σταματημό δεν έχουν. Σήμερα πάλι σημείωσαν νέα υψηλά έτους και κανείς δεν ξέρει που θα γίνει η κορύφωση

-Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ πλησιάζει το θερινό υψηλό των 2,67 ευρώ (σημερινό κλείσιμο 2,575). Και αυτός έχει πιθανότητες να το πετύχει.

Κατά τις τελευταίες μέρες αρκετές μετοχές σχημάτισαν στροφείς δηλαδή, αντιστάσεις εδραζόμενες σε 2-4 ισοϋψεις κορυφές που αποτελούν και υψηλό τριμήνου. Όπως οι, ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 12 ευρώ, ΣΑΡ 8,5, ΙΝΤΕΚ, 6,3, ΣΕΝΕΡ 7,3, ΠΕΤΡΟ 9,02, ΠΑΠ 2,32, ΕΠΣΙΛ 9,82 και ΕΤΕ 6,5.  Ελέγξτε τον OBV της καθεμιάς μετοχής και αν είναι ανοδικός (όπως είναι πχ του ΠΕΤΡΟ) , τότε οι πιθανότητες ανοδικής διάσπασης του στροφέα της είναι πιθανή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text