Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του 2024, ξεκίνησε διασπώντας με δύναμη το φράγμα των 1300 μονάδων, αλλά τώρα, 4.00 μμ, υποχωρεί άσχημα

Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του 2024, ξεκίνησε διασπώντας με δύναμη το φράγμα των 1300 μονάδων, αλλά τώρα, 4.00 μμ, υποχωρεί άσχημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παράξενη είναι η πτώση συνεδρίαση του 2024. Ο ΓΔ μισή ώρα μετά το άνοιγμα είχε φτάσει στις 1311 μονάδες (+1,50%) αλλά από τότε, μιμούμενος τους ευρωπαϊκούς δείκτες υποχωρεί άρδην φτάνοντας στις 1301 μονάδες (+0,68%, στις 4.04 μμ). Το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι τώρα μαύρο μεγέθους 0,4% και ο τζίρος μικρός (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

 

Συνεπώς, χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε συνεδρίαση σαν μέτρια και με μικρή επίδραση στην έντονα ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 96% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις, η ΦΡΙΓΟ, ΕΚΤΕΡ και  ΔΕΗ, σημειώνουν μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μόνον μια, η ΝΤΙΜΑΝΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΔΕΗ που διασπά ανοδικά το αγκίστρι της των 11,2 ευρώ με μέτριο όγκο, 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (τρέχουσα τιμή 11,5).

 

Οι μετοχές ομίλου Ιντρακόμ, εμφανίζουν σήμερα παράξενη συμπεριφορά. Η ΙΝΛΟΤ με μεγάλο τζίρο, 9 εκατ ευρώ μέχρις στιγμής, από άνοδο +4% στις 14.30, έχει υποχωρήσει στο +1,33% αλλά βρίσκεται πάνω από το αγκίστρι της των 1,06 (τρέχουσα τιμή 1,07). Ακόμα μεγαλύτερη μεταβλητότητα δείχνει η συγγενής της ΙΝΚΑΤ  που από το +1,9% στις 2.30 μμ, λόγω διασταύρωσης μεγάλου πακέτου, βυθίστηκε στο -2,40% και τώρα έχει ανακάμψει στο +1,31% σε νέα υψηλά 12μήνου.

 

Το ίδιο παρατηρείται και στις τράπεζες, πχ η ΕΤΕ από +2,50% το πρωί, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +1%.

 

Όλη αυτή τη μεγάλη μεταβλητότητα οφείλεται κατά πάσα πιθανότατα στην σημερινή συμπεριφορά των ξένων επενδυτών που διακινούν το ½ έως 2/3 του τζίρου του ΧΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν σήμερα παράξενη συμπεριφορά όπως για παράδειγμα ο DAX  που από το πρωί έχει χάσει το υψηλό 12μήνου με πτώση 300 μονάδων ή -1,80% μέχρις στιγμής από το ενδιοημερήσιο υψηλό.

 

Περιμένουμε το κλείσιμο με την ελπίδα να παραμείνει ο ΓΔ πάνω από τις 1300 μονάδες, έστω και με μικρό μαύρο κηροπήγιο.

 

Διαβάστε τα δύο άρθρα μας, τον απολογισμό 2023 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου και τις νικήτριες και ηττημένες μετοχές του ιδίου έτους.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text