Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Πεμπ, 4-1-24) πάνω από τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Πεμπ, 4-1-24) πάνω από τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί  η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αψηφώντας την εδώ και μια-δυό εβδομάδες περίεργη διόρθωση των κύριων ξένων δεικτών, ξεπερνά και πάλι το ορόσημο των 1300 μονάδων και ταυτόχρονα το πρόσφατο υψηλό 6μήνου των 1307 μονάδων. Ο Τζίρος είναι μέτριος (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες δεν μπορούν να σημειώσουν ικανοποιητικό ανοδικό retracement της πρόσφατης διόρθωσής τους.

 

Εάν ο ΓΔ αντέξει τις βραχυχρόνιες αρνητικές επιδράσεις των ξένων και κλείσει σήμερα πάνω από τις 1300 μονάδες και ακόμη καλύτερα πάνω από το πρόσφατο υψηλό των 1307,6 μονάδων, τότε θα μείνουμε απόλυτα ευχαριστημένοι. Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα άσχημα προς το χαμηλό 20 ημερών των 1270 μονάδων (-3% από το τρέχον).

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα σχεδόν 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά ενώ 4 εμπορεύσιμες μετοχές, οι ΒΙΟΣΣΚ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΗΑ και ΦΡΛΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Είναι δύο, πρώτον και κυριότερον, είναι η ΒΙΟΣΣΚ που διασπά στροφέα – υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο +6,17% και μεγάλους όγκους 88 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Και δεύτερον, η ΕΛΛΑΚΤ που επίσης διασπά με μεγάλη άνοδο +5,3% και μεγάλους όγκους 300 χιλ τεμαχίων το υψηλό 2023. Δίνουμε προτεραιότητα στην ΒΙΟΣΣΚ διότι έχει πολύ καλύτερα θεμελιακά από αυτά του ολίγον περιπλεγμένου ΕΛΛΑΚΤΟΡΑ.

 

Διακρίνουμε επίσης, τις δυο συγγενείς ΕΛΧΑ και ΒΙΟ που σημειώνουν νέα υψηλά τριμήνου με μεγάλες ποσοστιαίες ανόδους και όγκους. Ιδίως η ΕΛΧΑ σήμερα μαζεύεται πολύ επιθετικά σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2 ευρώ.

 

Επίσης και ο ΦΡΛΚ διασπά σήμερα με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους το υψηλό τριμήνου.

 

Από την άλλη μεριά διακρίνουμε κάποια αδυναμία στην ΑΤΤΙΚΑ που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σχηματισμό ακίδας πυθμένα, αλλά γυρνά τώρα προς τα χαμηλά εποχής.

 

Νέα υψηλά 12μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΛΛΑΚΤ και ΚΡΙ.

 

Ο ΜΥΤΙΛ βρίσκεται σε πεντάμηνη συσσώρευση και τώρα διακρίνουμε δύο στροφείς, στα 37,4 ευρώ και στα 38,7.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text