Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η τρίμηνη μέχρις στιγμής ανοδική αγορά του ΓΔ κρατιέται και σήμερα (Δευτ, 15/1/24) στο ύψος της

Η τρίμηνη μέχρις στιγμής ανοδική αγορά του ΓΔ κρατιέται και σήμερα (Δευτ, 15/1/24) στο ύψος της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παγίωση, έστω και για μια μέρα, των μεγάλων +21,7% τρίμηνων κερδών κάνει και σήμερα ο ΓΔ (-0.10%(στις 1351 μονάδες, στις 4.15 μμ) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

 

Όλα πάνε καλά, η ανοδική τάση του ΧΑ κρατιέται καλά και μόνον ένας παράγοντας μας προβληματίζει λιγάκι, η διαγραμματική εικόνα των ξένων δεικτών οι οποίοι εδώ και ένα περίπου μήνα κινούνται πλευρικά εμφανίζοντας εικόνα, είτε κόπωσης, είτε ανάπαυλας, θα φανεί σε λίγες εβδομάδες ποιο από τα δύο ισχύει.

 

Παραμένουμε λοιπόν στις long θέσεις μας προσέχοντας παράλληλα την πορεία των ξένων δεικτών, ΗΠΑ και ΕΕ, μην τυχόν και σπάσουν καθοδικά καμία στήριξη –χαμηλό 20-40 ημερών.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

 

Μετοχές

 

Εχουμε και σήμερα τις ίδιες εικόνες όπως και στις 5-6 τελευταίες συνεδριάσεις : 1-2 ώρες πριν το κλείσιμο το πλάτος της αγοράς είναι εμφανώς καθοδικό με τις πτωτικές μετοχές να είναι διπλάσιες των ανοδικών αλλά τελικά η συνεδρίαση να κλείνει οριακά θετική, πράγμα που μπορεί να γίνει και σήμερα. Επίσης, σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο, αντίθετο προς το προηγούμενο, φαινόμενο, να βλέπουμε κάποιες μετοχές να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% (σήμερα οι αδελφές ΒΙΟ και ΕΛΧΑ) και καθόλου μετοχές που να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις κάτω του -3%. Επιπλέον, να βλέπουμε μετοχές να τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών 2-3 μηνών (σήμερα οι ΜΥΤΙΛ, ΙΝΤΕΚ και ΑΡΑΙΓ) και καμία να τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – χαμηλού 2-3 μηνών. Και τέλος, παρατηρούμε μετοχές να πετυχαίνουν νέα υψηλά τετραμήνου (σήμερα οι, ΣΑΡ, ΕΤΕ και ΕΕΕ) και καμία να σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

 

Ολες οι ανωτέρω παρατηρήσεις επί μετοχών μας δείχνουν ότι η ανοδική αγορά καλά κρατεί και ότι δεν πρέπει εμείς οι πλήρεις μετοχών μεσοπρόθεσμοι επενδυτές να προχωρήσουμε σε πωλήσεις.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text