Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ανοδική αντίδραση επιχειρεί σήμερα (Τετ, 17/1/24) ο ΓΔ με σκοπό να επιστρέψει στα πρόσφατα υψηλά 10ετίας των άνω των 1350 μονάδων

Ανοδική αντίδραση επιχειρεί σήμερα (Τετ, 17/1/24) ο ΓΔ με σκοπό να επιστρέψει στα πρόσφατα υψηλά 10ετίας των άνω των 1350 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παράδοξη είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ μέχρις στιγμής, 3.45 μμ) δείχνει καλή συμπεριφορά, +0,20% (στις 1335 μονάδες ενώ είχε φτάσει πρίν λίγο στο +0,50% από το πρωινό -0,90%)  την ώρα που οι ευρωπαϊκοί δείκτες πιέζονται άσχημα με μέση ημερήσια πτώση -1,20% σε χαμηλά 40 ημερών.

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο που χθες πούλησε μία μετοχή του (την ΤΙΤΚ - η ΣΑΡ δεν πουλήθηκε καθώς δεν ικανοποιήθηκε η συνθήκη που είχαμε θέσει), μειώνοντας την μετοχική του έκθεση στο 83,6%, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει εάν ο ΓΔ γυρίσει δυνατά θετικά και πλησιάσει ή διασπάσει ανοδικά το υψηλό των 1353 μονάδων, ενώ σε πωλήσεις θα προχωρήσει εάν ο ΓΔ συνεχίσει την αδυναμία του και σπάσει καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1285 μονάδες.

 

 

Μετοχές

 

Όπως και τις προηγούμενες μέρες το πλάτος της αγοράς είναι αδύναμο με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ ο ΓΔ επηρεασμένος από τις τράπεζες (ΔΤΡ +0,60%) φέρει οριακά θετικό πρόσημο. Ωστόσο, καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% δείχνοντας με αυτό το στοιχείο ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι μάλλον ουδέτερη.

 

Προσέχουμε τις μετοχές που σημειώνουν αρκετή μεταβολή τιμής πέραν του ±1% με μεγάλους όγκους και διακρίνουμε :

 

Συσσωρεύσεις σε ΤΙΤΚ, ΕΧΑΕ και ΙΝΤΕΚ και διανομές σε ΒΙΟ ενώ είναι ασαφής η εκτίμησή μνας για τα ΕΛΠΕ +0,6% με 550 χιλ τεμάχια).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text