Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Πέμπτη, 18/1/24) ήπια ανοδικά μετά από διήμερη διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά έτους

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Πέμπτη, 18/1/24) ήπια ανοδικά μετά από διήμερη διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη είναι η στάση μας προς την σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς διότι, (α), έχει μικρή ένταση από άποψης ανόδου του ΓΔ (+0,50%, στις 1338 μονάδες, στις 4.15 μμ) και από άποψης τζίρων (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο έναντι των χθεσινών περίπου 110 εκατ χωρίς τα πακέτα) και, (β), ο ΓΔ έχει μέχρις στιγμής ανακτήσει μόνον 7 μονάδες από τις 20 μονάδες της προηγηθείσας διήμερης διόρθωσης, ενώ σύμφωνα με την ψυχολογική θεωρία των retracements , για να επανέλθουν στην αγορά οι αισιόδοξες προσδοκίες θα πρέπει οι τιμές να ανακτήσουν το μισό της προηγηθείσας διόρθωσης, στην περίπτωσή μας ο ΓΔ να ανακτήσει 10 μονάδες κλείνοντας πάνω από τις 1341.

 

Εμείς για να επαναγοράσουμε μέρος των προχθές πωληθεισών μετοχών μας θα πρέπει ο ΓΔ να δείξει σαφή δύναμη κλείνοντας σήμερα με άνοδο άνω του +1,50% και με τζίρο μεγαλύτερο του χθεσινού, πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 3 μετοχές, οι δευτερεύουσες ΕΝΤΕΡ, ΑΛΜΥ και ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την επίσης δευτερεύουσα ΕΛΤΟΝ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

 

Ωστόσο, θετική άποψη σχηματίζουμε για τις μετοχές που πετυχαίνουν ικανοποιητικές ανόδους άνω του +1,50% και με όγκο μεγαλύτερο του κυλιόμενου διημέρου και είναι οι, ΕΝΤΕΡ, ΑΛΜΥ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΤΕΚ και ΜΠΕΛΑ.

 

Επίσης θετική άποψη σχηματίζουμε για την ΙΝΚΑΤ, την μοναδική μετοχή που πετυχαίνει σήμερα νέο υψηλό έτους καθώς και για τρεις μετοχές που πολιορκούν τον αγοραστικό τους στροφέα, τις ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 38,5 ευρώ, ΜΟΗ 25 και ΟΠΑΠ με στροφέα τα 16,2 ευρώ.

Τέλος, διανομές παρατηρούμε σε ΕΛΤΟΝ -5,11% με 75 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, φοβούμενοι μήπως συμβαίνει κάτι άσχημο στην εταιρία.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text