Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδυναμία δείχνει σήμερα (Παρ, 19-1-24) η αγορά με τον ΓΔ να απομακρύνεται καθοδικά από την πρόσφατη κορυφή των 1353 μονάδων

Αδυναμία δείχνει σήμερα (Παρ, 19-1-24) η αγορά με τον ΓΔ να απομακρύνεται καθοδικά από την πρόσφατη κορυφή των 1353 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση αλλά όχι και ανησυχητική. Ναι μεν ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,25%, (στις 1337 μονάδες, στις 4.20 μμ και με μέτριο τζίρο 80 εκατ αναμενόμενων στο κλείσιμο) αφήνει πίσω του μια δεύτερη κατερχόμενη τοπική κορυφή (κοίτα γράφημα) απομακρυνόμενος από το πρόσφατο υψηλό 2024 των 1353 μονάδων, αλλά από την άλλη μεριά, αυτή η καθοδική απομάκρυνση των 16 μονάδων ή 1,20% από το υψηλό εποχής δεν μπορεί ακόμα να συστήσει καθοδική αναστροφή της υφιστάμενης μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης ώστε εμείς να προχωρήσουμε σε πωλήσεις.

 

Προς τούτο θα πρέπει, αφού διασπασθεί καθοδικά ο κυλιόμενος τοπικός πυθμένας των 1331 μονάδων, να διασπασθεί καθοδικά από τον ΓΔ και το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1285 μονάδες.

 

Ας περιμένουμε λοιπόν.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται καθοδικά αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±2% δείχνοντας ότι η συνεδρίαση είναι μάλλον αναμονής παρά πτωτική.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία.

 

Ωστόσο, ξεχωρίζει η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, μάλλον καθοδικά καθώς τα μεγάλα πακέτα των 86 εκατ συνοδεύονται από σχετικά μεγάλη πτώση τιμής, -1,86% αυτή τη στιγμή.

 

Διακρίνουμε θετικά σήμερα τις, ΚΡΙ που τείνει να πιάσει το ψυχολογικό γι αυτήν επίπεδο των 10 ευρώ, ΜΟΗ που ξαναπλησιάζει δειλά – δειλά τα 25 ευρώ, τον ΟΛΠ που πλησιάζει τα 25 ευρώ, τον ΟΠΑΠ που πλησιάζει τον στροφέα – υψηλό τριμήνου των 16,2 ευρώ και τον ΜΥΤΙΛ που έχει στρατοπεδεύσει επι 5 μήνες λίγο κάτω από τον στροφέα – υψηλό ζωής των 38,5 ευρώ.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text