Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ασυγκράτητος ΓΔ πλησιάζει σήμερα (Δευτ, 5-2-24) τις 1400 μονάδες

Ο ασυγκράτητος ΓΔ πλησιάζει σήμερα (Δευτ, 5-2-24) τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται το δυνατό «πάρτι» του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο ΓΔ με την σημερινή μέτρια άνοδο +0,65% (στις 1394 μονάδες, στις 4.05 μμ) να έχει συμπληρώσει 4μηνη άνοδο +25,5%. Ο τζίρος είναι αυξημένος στα περίπου 120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και οι διεθνείς δείκτες διακυμαίνονται σε υψηλά ή κοντά στα υψηλά ζωής.

 

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική, η κατάκτηση των 1400 μονάδων είναι μάλλον ζήτημα χρόνου και προς το παρόν δεν διακρίνουμε σημάδια καθοδικής αναστροφής ώστε να προχωρήσουμε εμείς σε μείωση των μετοχικών μας θέσεων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές διότι είναι ήδη κατά 95,5% long, αλλά ούτε και πωλήσεις αφού το σύστημά μας, του κανόνα 4 εβδομάδων, απέχει αρκετά στο να δώσει σήμα εξόδου (το συστημικό στοπ μας – Χαμηλό 4 εβδομάδων, βρίσκεται στις 1331 μονάδες όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα).

 

Μετοχές

 

Ανοδικό πρόσημο έχουν αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤΙΚΑ, ΟΛΘ, ΕΥΡΩΒ και ΣΑΡ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΙΓ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με την άνοδο + όγκους + διαγραμματική θέση (κοντά σε αντίσταση) σήμερα.

 

Προσέχουμε μια ταλαιπωρημένη διαγραμματικά μετοχή, την ΑΤΤΙΚΑ, που προσπαθεί σήμερα με μεγάλη άνοδο +7,46% και μεγάλον όγκο 135 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής να αποσπασθεί από το τέλμα της περιοχής των 2 ευρώ. Αποτελεί στοίχημα αν θα τα καταφέρει.

 

Σήμερα νέα υψηλά 12μήνου πετυχαίνουν οι 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές συν μόνον μια μη τραπεζική, την ΣΑΡ.

 

Ο Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ «σταματημό δεν έχει», ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου λόγω υψηλού συντελεστή beta, μέσα σε 4 μήνες, έχει πετύχει ισχυρή άνοδο +44% έναντι +25,5% του ΓΔ. Όμως, όταν έρθει η στιγμή της αναστροφής, πάλι λόγω υψηλού beta, η κάθοδος θα πρέπει να είναι οδυνηρή.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text