Κατ' έτος νέες ανώτατες τιμές των βασικών διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών
Ο παρακάτω πίνακας κατασκευάστηκε στα πλαίσια έρευνας που πραγματοποιήσαμε για να τεκμηριώσουμε τη συνδιακύμανση που υπάρχει μεταξύ των διεθνών δεικτών και για να δείξουμε σε ποιές περιόδους παρατηρείται. Ειδικότερα βέβαια, εξετάζουμε εάν υπάρχει συνδιακύμανση μεταξύ του Γενικού Δείκτη και των κυριότερων διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών.
Ο παρακάτω πίνακας, μας δείχνει σε ποιά έτη, οι κυριότεροι διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν νέες ιστορικές ανώτερες τιμές, αλλά και πόσες φορές βρέθηκαν σε ανώτερα επίπεδα (δηλαδή, σε πόσες συνεδριάσεις πέτυχαν νέα ανώτατα ρεκόρ), κάθε έτος από το 1988.
Σημειώνουμε ότι, ξεκινούμε τη μέτρηση από το έτος 1988, επειδή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 4/1/1988.
Επίσης, σημειώνουμε ότι, τα έτη που εμφανίζονται στη δεύτερη σειρά, κάτω από τα ονόματα των δεικτών, αναφέρονται στο έτος από το οποίο ξεκινά η μέτρηση για το κάθε δείκτη. Τα κενά, σε μερικούς δείκτες οφείλονται στην έλλειψη στοιχείων για τους συγκεκριμένους δείκτες, ή στο ότι μερικοί δείκτες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μετά το 1988.
Γιατί μας ενδιαφέρει ο πίνακας αυτός;
Τώρα που, κατά τα φαινόμενα, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, “επανασυντοντίζεται” με τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές, η θετικότητα που εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές, θα αποτελέσει ακόμη έναν παράγοντα για την εισροή κεφαλαίων στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, όταν η θετική περίοδος λήξει στις διεθνείς αγορές, θα σημαίνει ότι, πιθανότατα θα έχει λήξει και για την ελληνική αγορά.
Δείτε τον πίνακα με τις τρέχουσες ανώτατες τιμές των δεικτών που παρακολουθούμε, εδώ.
Σχόλια (0)
Σχολιάστε το άρθρο