Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με οριακή άνοδο σήμερα, Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, επιμένει στα ψηλά έτους

Ο ΓΔ με οριακή άνοδο σήμερα, Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, επιμένει στα ψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο +0,20% (στις 1422 μονάδες, στις 3.45 μμ) και καλό τζίρο (πάλι κοντά στα 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) βρίσκεται μόλις 2 μονάδες κάτω από το προχθεσινό υψηλό έτους και 12ετίας.

 

Το θετικό της σημερινής ημέρας είναι οι αξιόλογοι άνοδοι, κατά μέσον όρο +1%) των περισσοτέρων ευρωπαϊκών δεικτών με αρκετούς από αυτούς να σημειώνουν ιστορικά υψηλά, γεγονός που προσδίδει μέσω του φαινομένου της διάχυσης (spill over effect) ανοδικές προδιαθέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

Μέχρις στιγμή λοιπόν όλα πάνε καλά και εμείς παραμένουμε στις θέσεις μας.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 97% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

 

Μετοχές

 

Παρά την μικρή άνοδο του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ουδέτερο με τις ανοδικές μετοχές να ισαριθμούν με τις καθοδικές ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% δείχνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής ή ισορροπίας.

 

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι τα ΕΛΠΕ που προσεγγίζουν με μεγάλη άνοδο +2,20% και μεγάλους όγκους 350 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, το υψηλό διετίας της περιοχής των 8,5 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,17).

 

Διακρίνουμε μερικές μετοχές που διαγράφουν σφιχτές (με μικρή διακύμανση τιμής) βάσεις στα ψηλά του έτους, σχηματισμοί που συχνά ξεσπούν ανοδικά σε καθεστώς γενικής ανοδικής τάσης όπως είναι η παρούσα. Οι μετοχές αυτές είναι οι, ΣΑΡ, ΛΑΒΙ, ΕΥΡΩΒ και ΙΝΤΕΚ.

 

Αντίθετα, δείχνουν αδυναμία οι ΣΕΝΕΡ και ΜΥΤΙΛ που από 30ημέρου έχουν αμφότερες  χάσει περίπου -8% σε σύγκριση με άνοδο +3% του ΓΔ. Όμως, είναι παρακινδυνευμένο να πουλήσουν οι trend followers (επικαλούμενοι καθοδική αναστροφή αυτών των δυο μετοχών) καθόσον η γενική τάση είναι ανοδική και οι πιθανότητες είναι για ψηλότερα παρασύροντας προς τα πάνω και τις αναφερθείσες μετοχές.

 

Την ίδια γνώμη έχουμε και για την ΒΙΟΣΣΚ που δείχνει ότι σήμερα διασπά καθοδικά 30ήμερη εμφανέστατη στήριξη.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΚΡΙ και ΙΝΚΑΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά (μόνον η ΝΤΙΜΑΝΤ είναι καθηλωμένη στα χαμηλά των 10 ευρώ, καθώς και ο ΟΛΘ).

 

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε ΚΡΙ και διανομές σε ΟΤΕ και ΣΕΝΕΡ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text